Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 07:50

  Απολογία: O Δημ. Κουτσολιούτσος υποστηρίζει πως ο όμιλος Folli Follie του χρωστά πάνω από 37 εκατ. ευρώ

  Απολογία: O Δημ. Κουτσολιούτσος υποστηρίζει πως ο όμιλος Folli Follie του χρωστά πάνω από 37 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  "Δεν αυξήθηκε η περιουσία μου", αντίθετα  "μου χρωστούν περί τα 37 εκατομμύρια ευρώ", είναι το περίγραμμα της απολογίας του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου που μαζί με τον γιο του Τζώρτζη οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους την περασμένη Τετάρτη στη φυλακή, κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με τα ψευδή οικονομικά  στοιχεία τα οποία  παρουσίαζε ο Όμιλος επί σειρά ετών.

  Ο Κουστολιούτσος που μεταφέρθηκε και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού (ο γιός του κρατείται στις  Τρικάλων) κινήθηκε πάνω στη λεπτή γραμμή της αποδοχής ενός τμήματος των κατηγοριών όχι όμως για ίδιον περιουσιακό όφελος και της αποποίησης ευθυνών του γιου του και της γυναίκας του για τους οποίους είπε πως δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

  "Θλίψη"

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής του ομίλου προχώρησε σε μερική αποδοχή των ευθυνών του. Αυτές φέρονται να αφορούν ένα τμήμα όσων του αποδίδονται σχετικά με την την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου , στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε "το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως". Και πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Επέμεινε πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

  "Θλίβομαι, διότι από την εσφαλμένη αυτή επιλογή μου δημιούργησα τεράστια προβλήματα τόσο στους ανθρώπους που αγαπάω, όσο και στους επί σειρά ετών συνεργάτες μου, οι οποίοι αδίκως φέρονται ως διαπράξαντες σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. Τόσο η οικογένειά μου όσο και όλοι οι υπάλληλοι και συνεργάτες μου στην Εταιρεία στην Ελλάδα δεν είχαν καμία γνώση και καμία ανάμειξη στα όσα μου καταλογίζονται και στα όσα ο ίδιος ανέχθηκα στον υπο-όμιλο της FF στην Ασία. Τούτο νομίζω, άλλωστε, είναι σαφές και από το σύνολο της δικογραφίας", φέρεται να ισχυρίσθηκε ανάμεσα στα άλλα απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

  Και προσθέτει: "Τα ποσά που μου καταλογίζονται ως παράνομο περιουσιακό όφελος έχουν είτε δοθεί στην Εταιρεία είτε έχουν καταβληθεί για την κάλυψη τόκων και λοιπών τραπεζικών εξόδων”.

  "Μου χρωστούν"

  Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω φέρεται να υποστήριξε (όπως ανέφερε η Real News)  πως όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την Εταιρεία προς όφελός του αλλά ο Όμιλος του οφείλει ποσό που ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ!

  "…Ως βασικός μέτοχος του Ομίλου Folli Follie χρηματοδοτούσα –δάνειζα αυτόν, όποτε τούτο ήταν αναγκαίο. Μέρος των χρημάτων που πίστωνα τον Όμιλο μου επεστρέφοντο, για την κάλυψη των εξόδων που είχαν δημιουργηθεί από το δανεισμό μου. Υφίστατο, λοιπόν, μεταξύ εμού και της εταιρείας, τόσο της μητρικής, όσο και της θυγατρικής στην Ασία, ένας δοσοληπτικός – χρεοπιστωτικός λογαριασμός, ο οποίος λειτουργούσε ως αλληλόχρεος λογαριασμός, προκειμένου να αποτυπώνονται όλες οι μεταξύ μας χρεοπιστώσεις. Αυτή η σχέση μου με τον Όμιλο γίνεται δεκτή και από την διοίκηση της εταιρείας, μετά τη δική μου αποχώρηση, και αποτυπώνεται στην από Ιανουάριο 2019 έκθεση ελέγχου του ομίλου Folli Follie, υπογεγραμμένη από τον εσωτερικό ελεγκτή. Η ίδια η διοίκηση της Folli Follie παραδέχεται ότι η FF Group Sourcing μου οφείλει το ποσό των 39.000.000 ευρώ… Ακόμη και αν αφαιρεθεί το ποσό των 1.814.698,27 ευρώ, το οποίο κατά τους ισχυρισμούς της τωρινής διοίκησης οφείλω στην μητρική εταιρεία, το κατάλοιπο της οφειλής του Ομίλου προς εμένα ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ...".

  Προσθέτει δε ότι εκτός του παραπάνω ποσού  και σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στο κατηγορητήριο  "δεν έχω λάβει τις οφειλόμενες από την FF Group Sourcing προς εμένα αμοιβές (ενώ έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι), διότι κυρίως με ενδιέφερε η ρευστότητα της εταιρείας και όχι η καταβολή των αμοιβών μου, οι οποίες, φυσικά μου οφείλονται. Το γεγονός ότι δεν μου έχουν καταβληθεί οι αμοιβές μου, ύψους 6.303.846,15 USD, και εξακολουθούν να μου οφείλονται βεβαιώνεται και από τον νυν Διευθυντή της FF Group Sourcing, ορισμένος από την τωρινή διοίκηση της μητρικής εταιρείας …"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ