Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 11:29

  Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές του 2022 στόχος είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα αιτήματα για τις συντάξεις

  Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές του 2022 στόχος είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα αιτήματα για τις συντάξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Τον στόχο να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα αιτήματα για συντάξεις μέχρι τις αρχές του 2022 διατύπωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Υπουργείο εργασίας με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του συστήματος έκδοσης ψηφιακής σύνταξης. 

  Ο ίδιος δήλωσε πως από σήμερα το 1/3 των νέων συντάξεων θα εκδίδεται άμεσα και ηλεκτρονικά, μέχρι τα μέσα του 2021 ψηφιακά θα εκδίδονται όλες οι συντάξεις μισθωτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αργότερα οι συντάξεις των επαγγελματικών και των αγροτών. 

  Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός εργασίας  Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως σήμερα εγκαινιάζεται η ψηφιακή απονομή συντάξεων κατά την πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Ο ίδιος δήλωσε πως πρόκειται για μια πορεία που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021. Η αρχή θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις του τέως ΟΓΑ ενώ έως το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας και μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και οι υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας στο τέλος του 2021 θα απονέμεται ψηφιακά το 80% με 85% των συντάξεων. 

  * Τι αλλάζει στις συντάξεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται
   

  * Οριζόντια η αύξηση των συντάξεων για όσους συνταξιούχους εργάζονται

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ