Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιουλ-2020 16:55

  Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

  Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα και τη συμβατότητα με Ελληνική Νομοθεσία του πιλοτικού προγράμματος του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, την οποία αμφισβητεί με προσφυγή του Αθηναίος πολίτης.  

  Ο προσφεύγων ζητεί να ακυρωθεί η από 21 Μαΐου 2020 κοινή υπουργική απόφαση για "την επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων", για την οποία ενίσταται διότι δεν καταλαμβάνει "μέλη της Κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς κλπ".

  Η υπουργική απόφαση ισχύει για 3 μήνες και προβλέπεται δυνατότητα παράτασης για άλλους 3 μήνες.

  Ο Θεόδωρος Γαζούλης, δικηγόρος του Αθηναίου πολίτη που προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης, ότι για την έκδοση της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά και η σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει ολοκληρωθεί.

  Ακόμη, επισημαίνει ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς από τα απαγορευτικά μέτρα εξαιρούνται μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, κ.λπ.

  Όπως αναφέρει οι πολλές ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετηθεί  υπονομεύουν την οδική ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια των πεζών που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας ενώ υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή σύσταση στον τομέα των μεταφορών για την μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα λόγω ανυπαρξίας οδικής ασφάλειας.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ