Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 13:43

  Χρ. Καλογρίτσας: Υπέβαλε μήνυση με ευθεία αναφορά σε "συντονισμό της κυβέρνησης και ιδία του Ν. Παππά"

  Χρ. Καλογρίτσας: Υπέβαλε μήνυση με ευθεία αναφορά σε "συντονισμό της κυβέρνησης και ιδία του Ν. Παππά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ευθεία αναφορά στην τότε κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κάνει σε μήνυση που υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο αποκαλούμενος "κόκκινος εργολάβος" Χρ. Καλογρίτσας, αναφορικά με "στήσιμο" εικονικής συναλλαγής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αρχικά για 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Η υπόθεση προκαλεί τεράστιες πολιτικές αντιδράσεις, αφού πλέον ο κ. Καλογρίτσας μεταφέρει στα ποινικά δικαστήρια την αντιδικία για βαριά ποινικά αδικήματα όπως "απάτης επί δικαστηρίω (ΠΚ 386 § 1) και  της  ψευδούς κατάθεσης (224 § 1 ΠΚ)", δίνοντας ρόλο "γνώστη" ή "ενορχηστρωτή" σε αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.

  Η δίκη

  Η μήνυση υποβλήθηκε επειδή ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το "White House" (Μαξίμου) συστάθηκε η εταιρία που διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια και πως υπό τον συντονισμό, εποπτεία και καθοδήγηση του "White House" δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της "Τοξότης" (συμφερόντων Καλογρίτσα) και του πανίσχυρου λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC ώστε να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για την εγγυητική επιστολή προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Η CCC δικαιώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019 και την περασμένη Τετάρτη ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση.

  Ο κ. Καλογρίτσας τώρα καταφεύγει στα ποινικά δικαστήρια διότι καταγγέλλει πως, εφόσον η σύμβαση ήταν εικονική, παραπλανήθηκε το ελληνικό δικαστήριο.

  Η αναφορά σε Μαξίμου - Παππά

   Στη μήνυση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  "…Και τούτο διότι, όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί "υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα –αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η "CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL"  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  "μπροστά"  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και   υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν "White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον   διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του  2016  Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας [οράτε  σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού  της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Σχετικό 4.]".

  Το e-mail

  Παράλληλα ο κ. Καλογρίτσας προσκομίζει έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016 (την εποχή των αδειών δηλαδή), αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε  και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

  Οπως αναφέρεται στο e mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία - εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

  Στο επίμαχο e-mail αναφέρεται επί λέξει:

  "Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

  Η προκαταβολή θα πάει σε "φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας". Επίσης περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος της καταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τη τελική τους κατάληξη".

  Όπως αναφέρεται στη μήνυση, "….αφενός   του κ. Κ… , ο οποίος  ήταν αυτός που έφερε  σε  επαφή  τις  δύο οικογένειες …. και Καλογρίτσα και δη κατόπιν πρωτοβουλίας, την οποία έλαβε μετά  από  εκδήλωση  επιθυμίας  προεχόντως των αδελφών, με  τους οποίους συνδέεται  από πολλού,   να  συμμετέχουν  στον άνω  Διαγωνισμό για  τις  τηλεοπτικές άδειες, επιθυμία,  για  την ικανοποίηση της οποίας και του υποδείχθηκε από ανώτατο κυβερνητικό  επίπεδο για συνεργασία ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας και ο οποίος  ήταν αυτός που συμμετείχε σε όλες  τις  διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες  που έλαβαν χώρα  στο πλαίσιο  των ανωτέρω συναλλαγών…".

  Σε άλλο σημείο, σημειώνεται: "Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  "υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη "υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους".

  Τέλος, σημειώνεται ότι "σε  συνεννόηση με τους  εκπροσώπους  αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα,   και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." και  την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο,  να υπογράψει  η  εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας  είπαν να  έχουν δικαιολογία έναντι  των Τραπεζών και των Αρχών για  την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα έκαναν για  τις ανάγκες  εκπλήρωσης της  άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους  στο άνω  επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με  τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του  οποίου άλλωστε αποφάσισε  τη συμμετοχή  της  στο άνω επενδυτικό  σχήμα  και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η  οποία μέχρι  τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και  επαφή με  τους  αδελφούς … συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος  CCC..."

  Δείτε όλη τη μήνυση στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Ο Χρ. Καλογρίτσας επιτίθεται και με μήνυση για το "White House – γκέιτ"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ