Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 14:52

  "Πράσινο φως" στην "Κασσιόπη Κέρκυρα" από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

  "Πράσινο φως" στην "Κασσιόπη Κέρκυρα" από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα ακινήτων και επενδυτικών αναπτύξεων εξέτασε και ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος: 

  1.    Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού "Κασσιόπη Κέρκυρα" αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.

  2.    Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστείδιατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και "έργο τέχνης" από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.

  3.    Εγκρίθηκε ο  καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραϊσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.

  4.    Εγκρίθηκε ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε  διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ