Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 00:04

  Τουρκικά ΜΜΕ επαναφέρουν το θέμα των μεταναστών στον Έβρο: Ομάδες 4-5 ατόμων περνούν στην Ελλάδα

  Τουρκικά ΜΜΕ επαναφέρουν το θέμα των μεταναστών στον Έβρο: Ομάδες 4-5 ατόμων περνούν στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πέρασε η πανδημία και τα τουρκικά ΜΜΕ αποφάσισαν να επαναφέρουν το θέμα των μεταναστών, σε Αιγαίο και Έβρο.

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων IHA, η Sözcü, και το Haberler: "τώρα που πέρασε η πανδημία του κορονοϊού, το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου".

   

  Τον περασμένο Μάρτιο η Τουρκία ανακοίνωσε ότι τα σύνορά της είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε θέλει να περάσει στην Ελλάδα και μάλιστα στοίβαζε κατά δεκάδες τους μετανάστες από τα διάφορα καμπ ανά την Τουρκία, σε λεωφορεία και τους μετέφερε στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα "130.000 μετανάστες έκαναν το πέρασμα στην Ελλάδα".

  Πρώτα η Ελλάδα σταμάτησε το κύμα στα σύνορα στις Καστανιές και ύστερα ο κορονοϊός "το μηδένισε", όμως τώρα, όπως αναφέρει το IHA, "ομάδες 4-5 ατόμων επιβιβάζονται σε ψαρόβαρκες και περνούν στην Ελλάδα, με την ελπίδα του ευρωπαϊκού ονείρου".

  Η προπαγάνδα των τουρκικών πρακτορείων συνεχίζεται, καθώς αποκαλούν την αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας "δυσανάλογη", αποτέλεσμα της οποίας ήταν να "τραυματιστούν σοβαρά γυναίκες, άντρες, παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, ακόμα και μωρά", ενώ σύμφωνα με το ανυπόγραφο κομμάτι "τρεις πρόσφυγες σκοτώθηκαν".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ