Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 13:14

  Θεοχάρης: Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια - "Μπούσουλας" η λίστα του EASA

  Θεοχάρης: Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια - "Μπούσουλας" η λίστα του EASA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τουρισμός ανοίγει στην Ελλάδα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι ο "μπούσουλας" για την προσεχτική επιλογή των ανθρώπων που επιτρέπουμε να έρθουν είναι η λίστα του EASA. O υπουργός υπενθύμισε ότι η λίστα του EASA καταρτίζεται με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ευρωπαϊκού ΕΟΔΥ τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν, τόνισε πολλές φορές ότι η Ελλάδα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και είπε συμβολικά,  ότι  όνειρό του είναι ο τουρίστας να φεύγει από την χώρα μας με μοναδικές αναμνήσεις τα ηλιοβασιλέματα.

  Μιλώντας στην Υποεπιτροπή για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα "Τουρισμός και άτομα με αναπηρία: ένα στοίχημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις" ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι σύμφωνα με το σχέδιο ανοίγματος των συναρμόδιων υπουργείων, στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από 1η Ιουλίου όλες. Διευκρίνισε  ότι για τις πτήσεις από εξωτερικό ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί ήδη, δηλαδή όσες προέρχονται από την "βεβαρημένη" λίστα ακολουθούν καθολικό έλεγχο των επιβατών και καραντίνες.

  Δείξαμε αντανακλαστικά στην πτήση από Κατάρ

  Ερωτώμενος από την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τι ακριβώς ισχύει με την Ιταλία και αν υπάρχει το στοιχείο της αμοιβαιότητας με τις χώρες, καθώς η Ελλάδα θα αναλάβει τα έξοδα διαμονής τουριστών που βρεθούν θετική σε κορονοϊό, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι "για αεροδρόμια της Ιταλίας που δεν είναι στην λίστα της EASA γίνεται  δειγματοληπτικός για να παρακολουθούν τι φορτίο του ιού έρχεται και να παίρνουμε αποφάσεις όπως έγινε χθες με το Κατάρ. Είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε τις περιπτώσεις των τουριστών, όπως λέτε. Σε ότι αφορά την αμοιβαιότητα είναι άλλης τάξης ζήτημα,  πρέπει να το δούμε με το ΥΠΕΞ. Θέλουμε την αμοιβαιότητα, αυτό όμως θέλει συζητήσεις που υπερβαίνουν τις δικές μου αρμοδιότητες. Εμείς θέλουμε ο  τουρίστας που φέρνει τι συνάλλαγμά του εδώ να πάρει την απόφαση να έρθει".

  Συμπλήρωσε ότι ισχύει το δόγμα "health first" ενώ τόνισε ότι "virus free" - που πρότεινε βουλευτής της αντιπολίτευσης να ισχύει για ΑΜΕΑ, "ενέχει κινδύνους".

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμη: Χ. Θεοχάρης στο SkyNews για την επανεκκίνηση του τουρισμού

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ