Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 13:40

  Κ. Χατζηδάκης: Οικολογικό μπόνους για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Απόσυρση πλαστικών μιας χρήσης

  Κ. Χατζηδάκης: Οικολογικό μπόνους για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Απόσυρση πλαστικών μιας χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή η κυβέρνηση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

  Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός και όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης θα παρουσιαστεί μεταξύ των άλλων, ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την καταβολή οικολογικού μπόνους από την πλευρά του κράτους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

  "Η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι σταθερή. θα είναι μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ και μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου εξήγησε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ειδικά για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ένα "άνοιγμα προς την νέα γενιά".

  Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να "τρέξει" το Β εξάμηνο του 2020, εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικούς φορτιστές και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

  Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στη "μάχη" κατά των πλαστικών, εξήγγειλε ότι έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο (βάσει ανάλογης κοινοτικής οδηγίας) με το οποίο θα αποσυρθούν εννέα τύποι πλαστικών μιας χρήσης (πλαστικά πιάτα, πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια, πλαστικά ποτήρια από φενιζόλ, πλαστικά καλαμάκια, αναδευτήρες, μπατονέτες). Επίσης θα ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών.

  Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είπε ότι σήμερα καλύπτουν το 18% των ενεργειακών μας αναγκών. Ο στόχος είναι να πάμε στο 35% έως το 2030 και στο επίπεδο της παραγωγής στο 60%. Διευκρίνισε τέλος, απαντώντας και στις αντιδράσεις τοπικών κατοικιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ότι υπάρχει ειδικό χωροταξικό που αναφέρει που επιτρέπονται και που δεν επιτρέπονται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ