Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 16:31

  Η Ελλάδα νοικιάζει drones Heron από το Ισραήλ για θαλάσσια επιτήρηση

  Η Ελλάδα νοικιάζει drones Heron από το Ισραήλ για θαλάσσια επιτήρηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τον Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση αρκετών uav IAI Heron για τη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων. Η είδηση μεταδόθηκε από διάφορα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σχετική ανακοίνωσε έκανε και η ισραλινή εταιρία Israeli Aerospace Industries που προμηθεύει τα drone.

  H συμφωνία υπογράφηκε ηλεκτρονικά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- από τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Udi Adam, και τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο. Tο σύστημα Heron νοικιάζεται από την Ελλάδα για τρία χρόνια, με την προοπτική της αγοράς του στην συνέχεια.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει το onalert, τα ισραηλινά Heron αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη τουρκικών drones στον Έβρο και το Αιγαίο. Τα Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους. σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η λειτουργική διαμόρφωση του συστήματος Heron αποτελείται από ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και από ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα κι ένα πακέτο "ηλεκτρονικής νοημοσύνης". Εφοδιασμένο με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, το Heron προσφέρει εκτεταμένη επιχειρησιακή αντοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεναρίων, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και διάσωση, η διαχείριση καταστροφών κλπ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020