Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 12:14

  Ταξιάρχαι: Εναρξη καταθέσεων για τυχόν ποινικές ευθύνες με στέλεχος του ΕΟΔΥ

  Ταξιάρχαι: Εναρξη καταθέσεων για τυχόν ποινικές ευθύνες με στέλεχος του ΕΟΔΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.21

  Στέλεχος του ΕΟΔΥ, είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ποινικές ευθύνες στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.

  Ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος που διενεργεί την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση έχει καλέσει σύμφωνα με πληροφορίες ως πρώτο μάρτυρα το εν λόγω στέλεχος προκειμένου να αναζητήσει ενδεχόμενες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες για μη τήρηση των μέτρων και τη διασπορά του ιού σε δεκάδες ασθενείς και προσωπικό της κλινικής αφού μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άνθρωποι. Ο δικηγόρος της κλινικής Απ. Λύτρας, δήλωσε πάντως χθες πως τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες.  

  Ήδη όμως έχουν κατασχεθεί ιατρικοί φάκελοι και άλλα έγγραφα  και σήμερα αναμένεται να γίνουν νέες κατασχέσεις υλικού από τα αρχεία της κλινικής.

  Σε δελτίο Τύπου τους, ως εκπρόσωποι της κλινικής, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της σημειώνουν:

  "Η Γενική Κλινική "Ταξιάρχαι" λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1972. Απασχολεί τα τελευταία χρόνια 120 εργαζόμενους, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, οδηγούς, τραυματιοφορείς, επίσης έχει ως εξωτερικούς συνεργάτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

  Συνειδητά εφαρμόζουμε οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους, γιατί απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως της ευρύτερης περιοχής των δυτικών προαστίων. Συμμετέχουμε σε πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων και προσφέρουμε συχνά-πυκνά δωρεάν περίθαλψη στους  συναθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα  τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊου.

  Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς , και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα .Νοιώθουμε συντριβή για την απώλεια της ζωής ασθενών μας, τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος.

  Η κλινική μας αμελλητί θα προσκομίσει στην Εισαγγελία Αθηνών, στους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, τα οποία Θα μας ζητηθούν, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη πλημμέλεια εκ μέρους μας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ