Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 07:51

  Αναβάλλονται για το 2021 πακέτα διακοπών

  Αναβάλλονται για το 2021 πακέτα διακοπών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το 2021 έχει ήδη μεταφερθεί μεγάλος όγκος τουριστικών κρατήσεων, όπως αναφέρουν στο Capital.gr παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς που δραστηριοποιούνται σε προορισμούς με σημαντική εξάρτηση από tour operators και οργανωμένα γκρουπ.

  Παρά το γεγονός πως υπάρχει πιθανότητα κάποια ξενοδοχεία να ξεκινήσουν να λειτουργούν από τον Ιούλιο και σταδιακά στα μέσα του καλοκαιριού να αποκατασταθεί μέρος των αεροπορικών συνδέσεων, το "ρίσκο" από σημαντική μερίδα πελατών, όπως λένε οι ξενοδόχοι, θεωρείται ακόμη πολύ μεγάλο. Με την "επόμενη ημέρα" για τον Τουρισμό και τις μετακινήσεις να παραμένει επί της ουσίας άγνωστη, η μετάθεση των διακοπών προτιμάται.

  Σημειώνεται πως οι περισσότερες μεταθέσεις παρατηρούνται σε ταξιδιώτες άνω των 65 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αποτελούν δε και βασική κατηγορία τουριστών που προτιμούν το early booking.

  Πέρα όμως από το πότε θα καταστούν ασφαλείς οι μετακινήσεις, η πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού από το Σεπτέμβριο και ενώ ακόμη δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο, προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους τουρίστες.

  "Μαξιλάρι" οι πληρότητες στο 30%

  Η επίτευξη πληροτήτων κοντά στο 30% μέσα στο καλοκαίρι θεωρείται από τους περισσότερους επιχειρηματίες του Τουρισμού μια καλή εκκίνηση για την "ανάνηψη" της τουριστικής ζήτησης. 

  Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι προσανατολίζονται στο άνοιγμα μερικών μόνο από τις μονάδες που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Σε ευνοϊκότερη θέση, λόγω των περιορισμών που μπορεί να τεθούν, θεωρείται πως βρίσκονται τα συγκροτήματα με κατοικίες και βίλες, ενώ μένει αν δούμε πως και αν θα λειτουργήσουν μικρότερες μονάδες, αλλά και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

  Σε κάθε περίπτωση, φορείς του χώρου αναφέρουν πως σημαντική μερίδα των ξενοδοχείων δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν φέτος, κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας.

  Η λύση του voucher

  Η δυνατότητα παροχής voucher διάρκειας 18 μηνών αντί επιστροφής των προκαταβολών από τουριστικές επιχειρήσεις, που περιλήφθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού είναι πάντως μια θετική εναλλακτική και για να μην χαθούν κρατήσεις, αλλά και για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

  Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα αναμένεται να προσφέρουν και κάποιο μπόνους, πχ μια εξτρά υπηρεσία, για όσους προτιμήσουν την εναλλακτική του voucher.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ