Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 07:58

  ΟΑΕΔ: Όλη η διαδικασία για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης 400 ευρώ σε ανέργους

  ΟΑΕΔ: Όλη η διαδικασία για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης 400 ευρώ σε ανέργους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Αντίστροφη μέτρηση το πολύ 15 ημερών ξεκίνησε  για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους. Χθες εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση του κου Γιάννη Βρούτση, κατ΄ εφαρμογή της προχθεσινής  εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1.4.2019 και μετά και παραμένουν έως σήμερα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, επιβεβαίωνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Capital.gr.

  Η δαπάνη για την δράση αυτή προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, τονίζει ο ίδιος. Πληροφορίες του Capital.gr από κύκλους του οργανισμού  αναφέρουν  ότι οι διαδικασίες για την καταβολή  της εν λόγω ενίσχυσης θα "τρέξουν" τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ η πληρωμή θα γίνει έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

  Με χθεσινό δελτίο τύπου, ο ΟΑΕΔ, επίσης, επισημαίνει πως, όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

  · Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμέτοχη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

  · Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  · Για όσους ανέργους ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινωθούν μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

  Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ