Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαρ-2020 16:27

  Την ένταξη των δικηγόρων στους πληττόμενους κλάδους και την οικονομική στήριξή τους, ζητά ο Βερβεσός

  Την ένταξη των δικηγόρων στους πληττόμενους κλάδους και την οικονομική στήριξή τους, ζητά ο Βερβεσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά την μερική πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων οι δικηγόροι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να συμπεριληφθούν στους πληττόμενους κλάδους και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξής τους.

  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, με την οποία ενεκρίθησαν μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων, ελευθέρων επαγγελματιών και πολιτών, αλλά και ενόψει της επικείμενης ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, απέστειλε σήμερα επιστολή, στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

  Με την επιστολή ο κ. Βερβεσός, ζητεί "να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρίες στους πληττόμενους κλάδους και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξής τους, λαμβανομένου υπόψη ότι από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ουσιαστικά αναστέλλεται η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος δικαστικά και εξώδικα και ανακύπτει αντικειμενική αδυναμία προσπόρισης εισοδήματος".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ