Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Μαρ-2020 17:10

  Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας για τις επόμενες 14 μέρες - κλειστά και τα φροντιστήρια

  Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας για τις επόμενες 14 μέρες - κλειστά και τα φροντιστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:46

  Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια (ιδιωτικά και δημόσια). 

  Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση προχώρησε στο έκτακτο αυτό μέτρο για προληπτικούς λόγους, κατόπιν και εισήγησης της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα. 

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα ληφθεί άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών και μαθητριών. Επίσης, θα ληφθεί και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.  

  O κ. Κικίλιας τέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη. Και είπε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά για να μειωθεί η διασπορά του ιού. "Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα" είπε χαρακτηριστικά. 

  Κλείνουν και τα φροντιστήρια 

  Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες.

  Προσωρινή αναστολή διεξαγωγής όλων των διασχολικών αγώνων και του μαθήματος της κολύμβησης

  Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως με απόφαση που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αναστέλλονται μέχρι τις 22 Μαρτίου όλοι οι σχολικοί αγώνες και οι αθλητικές δραστηριότητες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (πλην εκείνων που διεξάγονται στο εσωτερικό του κάθε σχολείου), καθώς και η διεξαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης.

  Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προσωρινά αναστέλλει (από 10-03-2020 έως και 22.03.2020):

  1α) Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας, β) τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα "Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας").

  2.Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

  Επισημαίνεται ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών/τριών διεξάγονται κανονικά.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κεραμέως: Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί κανονικά

  * Πέντε νέα κρουσμάτα κοροναϊού στην Ελλάδα - ανέρχονται συνολικά σε 89

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ