Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 14:56

  Μήνυση κατά του Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις του Eurogroup από τον δικηγόρο Ι. Οικονομίδη

  Μήνυση κατά του Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις του Eurogroup από τον δικηγόρο Ι. Οικονομίδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και παντός ετέρου υπευθύνου για την ηχογράφηση των συνομιλιών στο Eurogroup εν αγνοία των συμμετεχόντων κατέθεσε ο δικηγόρος Ιωάννης Οικονομίδης.

  Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Οικονομίδης, ο Γ. Βαρουφάκης στις 24 Απριλίου 2015, κατά τη διάρκεια μη δημόσιας συνεδρίασης στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) στη Ρίγα της Λετονίας, ηχογράφησε εν αγνοία των συμμετεχόντων και των υπηρεσιακών παραγόντων τις εμπιστευτικές και απόρρητες συνομιλίες και τις προσωπικές τοποθετήσεις τους.

  Στη συνεχεία, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, κατέθεσε μέρος του υλικού αυτού στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων που του το επέστρεψε ως απαράδεκτο, με τον μηνυόμενο να ανακοινώνει ότι θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των εν λόγω ηχογραφήσεων εντός του τρέχοντος μηνός.     

  Πράξη που, όπως σημειώνει ο κ. Οικονομίδης, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

  Παράλληλα, ο κ. Οικονομίδης ζητά την κατάσχεση του υλικού των ηχογραφήσεων που βρίσκεται στα χέρια του κ. Βαρουφάκη ως προϊόντος εγκλήματος, καθώς την απαγόρευση επεξεργασίας, αναπαραγωγής και διακίνησης του υλικού αυτού.

  Τέλος, ζητά τη διερεύνηση των πράξεων και παραλείψεων του κ. Βαρουφάκη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 που αποσταθεροποίησαν νομισματικά τη χώρα, διακινδύνευσαν τη συμμετοχή της στην ΟΝΕ και οδήγησαν στην προσχώρηση στο 3ο Μνημόνιο.

  Καταλήγοντας, ο κ. Οικονομίδης προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ