Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιαν-2020 16:57

  Γερμανία: Απορρίφθηκε το 75% των αιτήσεων οικογενειακής επανένωσης προσφύγων από την Ελλάδα

  Γερμανία: Απορρίφθηκε το 75% των αιτήσεων οικογενειακής επανένωσης προσφύγων από την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απέρριψε πέρυσι κατά το μεγαλύτερο μέρος τις αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση προσφύγων από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής / γερμανικής κυβέρνησης σε ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), την οποία δημοσιεύουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

  Σύμφωνα με αυτήν την απάντηση, από τις 747 αιτήσεις οι οποίες υπεβλήθησαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2019 οι 539 απορρίφθηκαν, το ποσοστό της απόρριψης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν δηλαδή 72%, ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2019 ήταν 75%.

  Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 2018, το ποσοστό απόρριψης αυξήθηκε έτσι σημαντικά, αφού κατά έτος αυτό είχε απορριφθεί το 59% των αιτήσεων.

  "Οι απορρίψεις αυτές σημαίνουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν υπό άθλιες συνθήκες στα λεγόμενα hotspots των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα ή σε καταυλισμούς άλλων χωρών. Ειδικά στην τρέχουσα συζήτηση σχετικά με την υποδοχή προσφύγων από τα hotspots στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) θα πρέπει να εξαντλήσει πλήρως όλες τις νομικές δυνατότητες του Δουβλίνου για οικογενειακή επανένωση και να μην υιοθετεί όπως πριν τη στάση μπλοκαρίσματος" δήλωσε ο βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς Gökay Akbulut στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ