Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Δεκ-2019 10:43

  Ποιοι είναι οι 13 νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

  Ποιοι είναι οι 13 νέοι διοικητές στα νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη λίστα με τους 111 διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας. Η νέα λίστα έρχεται μετά από μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού, όπου προέκυψαν 13 αλλαγές προσώπων.

  Συγκεκριμένα έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής, ενώ παράλληλα ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής.

  Αλλαγές έγιναν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, όπου τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, για την οποία είχε επιλεγεί ο κ. Αδαμάντιος Γάκης, αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης. Στο Αγία Σοφία, ως αναπληρωτής διοικητής τοποθετείται ο κ. Ιωάννης Παύλου αντί της κ. Ελευθερίας Πικρού.

  Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ο κ. Νικόλαος Αντωνίου, που είχε ανακοινωθεί πως θα είναι αναπληρωτής διοικητής στο Παίδων Πεντέλης, αντικαταστάθηκε στο Παίδων Πεντέλης από την κυρία Ευσταθία Κατοίκου. Ο κ. Κωνσταντίνος Παράσχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΝΔ στη Σύρο αντικαταστάθηκε από τον κ. Μιχάλη Ζουλούφο στο νοσοκομείο Σύρου.

  Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα, μπαίνει τελικά ο κ. Δημήτρης Κεχαγιάς.

  Στη θέση του προέδρου της ΝΔ Λέρου κ. Αναστάσιου Τσαχουργιαννίδη, τοποθετείται στο νοσοκομείο Λέρου ο κ. Σταμάτης Βασιλειάδης. Στο νοσοκομείο Καλύμνου για τη θέση του διοικητή επιλέχθηκε ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης.

  Στη θέση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κ. Κυριάκου Ασίκογλου που είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Σερρών, μπήκε ο κ. Νικόλαος Φαρμάκης.

  Ο κ. Τυρινόπουλος είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Θήβας. Στη θέση του, στη νέα λίστα, βρίσκεται ο κ. Θάνος Τσαντήλας.

  Τη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Χρηστόπουλος. Ο 69χρονος φυσικοθεραπευτής, κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, αντικαθίσταται στα Χανιά από τον κ. Εμμανουήλ Μπολώτη.

  Το στέλεχος της ΝΔ, κ. Λεωνίδας Τερζής, αντικαταστάθηκε από τον κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου, ενώ τέλος η κ. Βασιλική -Ειρήνη Χατζέα τοποθετείται στη Νεάπολη.

  Με συμβόλαιο αποδοτικότητας οι τοποθετήσεις

  Σημειώνεται πως όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

  Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ