Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Δεκ-2019 19:46

  Έργο του ΟΑΕΔ για τη διευκόλυνση της κοινωνικής υποστήριξης των νέων προσφύγων

  Έργο του ΟΑΕΔ για τη διευκόλυνση της κοινωνικής υποστήριξης των νέων προσφύγων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ΟΑΕΔ  στο πλαίσιο του προγράμματος "ERASMUS+ Νεολαία" ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο "I.ReF.SoS "Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων”". 

  Με το έργο I.ReF.SoS, ο ΟΑΕΔ, ως Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με τους εταίρους του και συγκεκριμένα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και τον Οργανισμό Κατάρτισης DEKRA της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων προσφύγων, ηλικίας 16 έως 24 ετών.

  Η προσέγγιση αυτή εμπλουτίστηκε με καινοτομικό εκπαιδευτικό υλικό συμβουλευτικής, καθοδήγησης καθώς και γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού για εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους. Το έργο σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, σε 40 νέους πρόσφυγες.

  Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Έργου διοργανώνεται η ημερίδα "Αξιοποιώντας τον Διάλογο για την κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων 16-24 ετών: Η εμπειρία του Έργου ERASMUS+ I.ReF.SoS", την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στις 9 π.μ., στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα (οδός Αθ. Διάκου 28-34).

  Τις εργασίες θα ανοίξει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων