Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Νοε-2019 08:46

  Ορμητήριο αντιεξουσιαστών η ΑΣΟΕΕ

  Ορμητήριο αντιεξουσιαστών η ΑΣΟΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:00

  Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

   

   

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

  Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

   

  ΑΣΟΕΕ1

   

  Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

   

  ΑΣΟΕΕ2

   

  Όπως τονίζεται σχετικά η ΕΛ.ΑΣ "θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις".

  Ν. Κεραμέως: Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές η επιχείρηση

  "Ψηφίσαμε διάταξη που αποκαθιστά την φυσική έννοια του ασύλου και στόχος ήταν να αποφύγουμε τέτοιες ενέργειες", είπε η Υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις καταγγελίες για απειλές κατά φοιτητών και διδασκόντων και σε συνέχεια των πληροφοριών για εύρεση κονταριών και κρανών από τους άνδρες της Αστυνομίας, στο υπόγειο του Πανεπιστημίου.

  Όπως αναφέρει το ant1news.gr, η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στην επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής το Σάββατο, θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ήδη με δράσεις του προηγούμενου διαστήματος έχει "καθαρίσει" η περιοχή έξω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε "κέντρο παρεμπορίου", με τον χώρο του Πανεπιστημίου να "αξιοποιείται" ως "άσυλο" για όσους παρανόμως εμπορεύονταν προϊόντα ή διακινούσαν ναρκωτικά.

  Ερωτηθείσα σχετικώς, η Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι προφανώς η επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ γίνεται σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, τονίζοντας ότι "υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες από τις πρυτανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της ασφάλειας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας".

  Aναστολή λειτουργίας

  Την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του. Αυτό γίνεται γνωστό με σημερινή ανακοίνωση του τμήματος Γραμματείας Συγκλήτου και Πρυτανικού Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ