Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουν-2019 13:35

  Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για περιέλευση των "αγνώστου ιδιοκτήτη" ακινήτων στους οικείους Δήμους

  Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για περιέλευση των "αγνώστου ιδιοκτήτη" ακινήτων στους οικείους Δήμους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να δοθεί παράταση στην προθεσμία κτηματογραφικής προανάρτησης του Δήμου Αθηναίων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της προς τον υπουργό ΥΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη.

  Ταυτόχρονα, επαναφέρει στο προσκήνιο την πρότασή της τα αδήλωτα και "αγνώστου ιδιοκτήτη" ακίνητα να μην περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2664/1998, αλλά στους οικείους ΟΤΑ. 

  Ολόκληρη η επιστολή: 

  Προς τον Υπουργό ΥΠΕΝ κο Γιώργο Σταθάκη

  Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Γιώργο Δημαρά

  Τον Πρόεδρο του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ" Καθηγητή κο Βύρωνα Νάκο

  ΚΟΙΝ.  Στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Μπρούλια
              Στον εκλεγμένο νέο Δήμαρχο Αθηναίων κο Κώστα  Μπακογιάννη.

  Ενταύθα                                                                                                                             Αθήνα, 17.6.2019                                                                                                                     

  ΘΕΜΑ:  Αίτημα παράτασης προθεσμίας κτηματογραφικής προανάρτησης Δήμου Αθηναίων. 
  -       Πρόταση για περιέλευση των "αγνώστου ιδιοκτήτη" ακινήτων στους οικείους Δήμους.

  Αξιότιμοι κύριοι

  Στις 24 Ιουνίου λήγει η δίμηνη προθεσμία προανάρτησης των κτηματογραφικών στοιχείων που έχουν δηλωθεί προ 11ετίας από τους ιδιοκτήτες ακίνητων εντός του Δήμου Αθηναίων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να έχουν πρόσβαση και γνώση στα στοιχεία των δικαιωμάτων τους επί των ακινήτων τους, τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, και να έχουν τη δυνατότητα ευχερούς και ανέξοδης διόρθωσής τους.

  Όμως ατυχώς το δίμηνο αυτό διάστημα συνέπεσε κατά το μεγαλύτερο και κρίσιμο μέρος του με την διεξαγωγή των ευρωπαικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, λόγω των οποίων το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών παρέμεινε κλειστό επί μεγάλο διάστημα. Ετσι η προθεσμία χορήγησης οποιουδήποτε πιστοποιητικού μεταγραφής, που είναι η συνηθέστερη έλλειψη στους ιδιοκτησιακούς τίτλους, πραγματοποιείται ένα ολόκληρο μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, με πιθανή και νέα καθυστέρηση λόγω των επερχομένων εθνικών εκλογών.  

  Εξ αυτών των λόγων είναι σήμερα προφανής και απόλυτα αναγκαία η άμεση παράταση της προανάρτησης επί δίμηνο, ήτοι μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, μετά τη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών, σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τις εγγραφές τους, να συγκεντρώσουν  και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και να συντάξουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως την προβλεπόμενη Αίτηση Επανεξέτασης Κτηματολογικών Στοιχείων.

  Με την ευκαιρία επαναφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές την πρότασή μας τα αδήλωτα και "αγνώστου ιδιοκτήτη" ακίνητα να μην περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2664/1998, αλλά στους οικείους ΟΤΑ. Η πρόταση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία ειδικά για το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος θα μπορούσε άμεσα και ανέξοδα να δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα "κοινωνικής κατοικίας" στη χώρα μας, από τις αδήλωτες κατοικίες που θα περιέλθουν σ΄αυτόν, αντί να περιέλθουν στο Δημόσιο και  εν συνεχεία, μοιραία στο "Υπερταμείο"!

  Ο Πρόεδρος

  Στράτος Ι. Παραδιάς"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021