Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 16:48

  Αρχή ξεπλύματος: Στον δρόμο του χρήματος για τον Μαν. Πετσίτη

  Αρχή ξεπλύματος: Στον δρόμο του χρήματος για τον Μαν. Πετσίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Σε Κύπρο και άλλες χώρες αναζητούν οι αρχές τις κινήσεις του χρήματος με κατάληξη τον Μανώλη Πετσίτη. Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ήδη έχει αποστείλει σε διάφορες χώρες αιτήματα για να εντοπιστεί τυχόν μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς του προσώπου που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας βρισκόταν στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου. Απαντήσεις ολοκληρωμένες σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν δοθεί ακόμα, αλλά ήδη έχουν σταλεί τα πρώτα στοιχεία –προ μηνών– στην Εισαγγελία η οποία έχει διατάξει την έρευνα για τον Μαν. Πετσίτη. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένονται απαντήσεις σε σχετικά αιτήματα καθώς εδώ και καιρό έχει τεθεί στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος, η υπόθεση της ΔΕΠΑ, αναζητώντας πιθανές διαδρομές μαύρου χρήματος.

  Μόλις οι απαντήσεις αυτές  φτάσουν στην Αρχή, αμέσως θα σταλούν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές  ενώπιον των οποίων υπάρχουν ήδη ανοιχτές δικογραφίες, με σοβαρά κακουργήματα για την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

  Διαρροές 

  Στην επίσημη ανακοίνωση της Αρχής κατά του ξεπλύματος ουσιαστικά λαμβάνεται θέση και για τα όσα κατήγγειλε με την επιστολή παραίτησή του ο επικεφαλής ελεγκτής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο οποίος αιφνιδιαστικά υποβιβάστηκε σε απλό υπάλληλο και μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία. Ουσιαστικά από τα όσα αναφέρει η Αρχή αφήνεται να εννοηθεί πως θεωρείται "ύποπτος" για  διαρροές πληροφοριών προς τον Τύπο.   

  Ειδικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση: "Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια. Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες. 

  Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές. 

  Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.  

  Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

  Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής."

  Διαβάστε ακόμη: 

  Κλήση της προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ζητά η Ν.Δ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων