Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Φεβ-2019 16:25

  Ιατροδικαστής κοσμηματοπώλη: Οι κακώσεις δεν έχουν σχέση με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

  Ιατροδικαστής κοσμηματοπώλη: Οι κακώσεις δεν έχουν σχέση με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στο συμπέρασμα πως τα χτυπήματα που δέχτηκε από τον κοσμητοπώλη δεν συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου κατέληξε στη γνωμοδότησή του ο τεχνικός σύμβουλος που διορίστηκε από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση που εκκρεμεί. Ο Παντελεήμων Αλεξάνδρου ιατρός-ειδικός ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε όλα τα στοιχεία, διαφωνεί με την εκτίμηση των δυο ιατροδικαστών που εξέτασαν τα δεδομενα και αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος οφείλεται "σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά".

  Με βάση μάλιστα την εκτίμηση των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, και την επανάληψη των τοξικολογικών, η οικογένεια του Ζακ υπέβαλε πρόσφατα μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη: "Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης", σημείωναν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι.

  Απάντηση

  Η απάντηση έρχεται σήμερα από τη δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής εξέτασης του ειδικού πραγματογνωμονα κ. Αλεξάνδρου  που διορίστηκε από τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποφαινεται πως ο θάνατος προήλθε από σειραά βλαβών που προϋπήρχαν και δεν συνδέονται με τα χτυπήματα που δέχτηκε: "Σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δεν μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία, αυτοτελή και ανεξάρτητη, και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος".

  Μάλιστα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη Χαρ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε: "Από την ενδελεχή αξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών ευρημάτων (νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές εξετάσεις) καταδεικνύεται η μονόπλευρη και επιλεκτική προσέγγιση της μέχρι τώρα διάγνωσης της αιτίας θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, στην οποία παραλείπεται αυθαιρέτως να συνεκτιμηθούν τα συντρέχοντα συνοδά στοιχεία, ο υποχρεωτικός συνυπολογισμός των οποίων οδηγεί πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων