Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 11:09

  Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι "ατμιστές"

  Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι "ατμιστές"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, προκειμένου να διασφαλίσει όρους διαχωρισμού του ατμίσματος από το κάπνισμα και να "μπλοκάρει” την απαγόρευση κυκλοφορίας των μη νικοτινούχων υγρών επαναπλήρωσης.

  "Ο καπνός δεν είναι ατμός. Πολλές χώρες ευτυχώς δεν ακολουθούν την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα. Η Βρετανία,  Ιρλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Τσεχία και η Ολλανδία  επιτρέπουν το άτμισμα" δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως ο κλάδος θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά αποφάσεων της ΑΑΔΕ και του Υπ. Υγείας και σχετικών εγκυκλίων που απαγορεύουν το άτμισμα σε κλειστούς χώρους μη νικοτινούχων υγρών.

  Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, στην Ελλάδα εφαρμόζεται το πλέον αναχρονιστικό, αυστηρό και παράλογο νομοθετικό πλαίσιο στην Ευρώπη, για το άτμισμα, με την: απουσία διαβούλευσης για το ζήτημα της δημόσιας υγείας, την απαγόρευση ατμίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, τη φορολογική εξίσωση των προϊόντων ατμίσματος με τα παραδοσιακά και νέα καπνικά προϊόντα και την πρόσφατη απαγόρευση κυκλοφορίας μη – νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης, με σχετική εγκύκλιο.  

  Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, "η ελληνική πολιτεία διώκει το άτμισμα, την επιλογή δηλαδή 400.000 ατμιστών να μειώσουν την βλάβη που τους προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία τους".  

  Η φορολογική εξίσωση μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων με τους πολυεθνικούς κολοσσούς της καπνοβιομηχανίας, οδηγεί, όπως ανέφεραν στελέχη του Συνδέσμου, με μαθηματική ακρίβεια τις ελληνικές επιχειρήσεις ατμίσματος σε εξόντωση με την απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας. Σημείωσαν δε πως σε προηγμένες υγειονομικά χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Τσεχία, η Ολλανδία, η Δανία και η Σουηδία επιτρέπεται με προϋποθέσεις η ενημέρωση και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων