Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Νοε-2018 11:30

  ΣΕΠΕ: Μία στις πέντε επιχειρήσεις έκανε παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία την Black Friday

  ΣΕΠΕ: Μία στις πέντε επιχειρήσεις έκανε παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία την Black Friday
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία στις πέντε επιχειρήσεις εντοπίστηκε να έχει κάνει παραβάσεις εργασιακής νομοθεσίας κατά τον έλεγχο του ΣΕΠΕ την Black Friday (23/11).

  Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠΕ,στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την Black Friday, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 142 εμπορικά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

  Σε 32 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση, καθώς και αδήλωτη εργασία.

  Το Σ.ΕΠ.Ε., ενόψει της εορταστικής περιόδου, θα συνεχίσει την ελεγκτική του δράση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αξιοποιώντας τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας για την στόχευση των ελέγχων σε πιθανώς παραβατικές επιχειρήσεις.

  Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων