Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 20:32

  Αυτοκριτική και αιχμές Ιερώνυμου κατά "δελφίνων"

  Αυτοκριτική και αιχμές Ιερώνυμου κατά "δελφίνων"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σαφείς αιχμές κατά μητροπολιτών που φέρονται ως "δελφίνοι" για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, άφησε σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. 

  O κ. Ιερώνυμος έκανε και την αυτοκριτική του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία";

  Ακολούθως, έπειτα ρώτησε: "Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις";

  Ουσιαστικά, άφησε να εννοηθεί ότι οι "δελφίνοι" βρήκαν αφορμή να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, όχι τόσο εναντίον του Αρχιεπισκόπου, όσο για τη μάχη της διαδοχής.

  Ερωτηθείς εάν υπάρχει αμφισβήτηση από την ιεραρχία στο έργο του, απάντησε: "Πιστεύω στο έργο μου, αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα".

  Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει συγκρότηση επιτροπής ανάμεσα σε εκκλησία και πολιτεία επί των σημείων του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου, στην οποία θα συμμετάσχουν και κληρικοί.

  Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένη η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ