Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 19:21

  Σώρρας: "Ως πολιτικός αρχηγός δεν σκοπεύω να φύγω από την Ελλάδα"

  Σώρρας: "Ως πολιτικός αρχηγός δεν σκοπεύω να φύγω από την Ελλάδα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Δέκα επιπλέον κατηγορούμενοι θα κληθούν από τον 1ο ειδικό ανακριτή Βασίλη Ζιάκα  στην υπόθεση με κεντρικό κατηγορούμενο τον Αρτέμη Σώρρα. Την ώρα λοιπόν που ο αριθμός των κατηγορουμένων ανεβαίνει στους 18, ο επικεφαλής των "Ελλήνων Συνέλευσις" αιτείται από τη Δικαιοσύνη να αποφυλακιστεί  διαβεβαιώνοντας μάλιστα τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα κρίνουν το αίτημα του ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς "ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα”.

  Η αίτηση υποβλήθηκε 5 μήνες μετά την προσωρινή του κράτηση και σχεδόν 20 μετά τη στιγμή που αποφάσισε να εξαφανιστεί παραμένοντας επί 15 μήνες καταζητούμενος.

  Ο Σώρρας που κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αιτείται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.  

  Στο αίτημά του αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η προφυλάκισή του είναι άδικη  καθώς ήδη "με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του”.

  Τι λέει για τη διαφυγή του

  Αναφέρει  επίσης πως δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι "δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”.

  Υπενθυμίζεται πως προφυλακίστηκε στα τέλη Ιουνίου, επιμένοντας στην απολογία του ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

  Σε αντίθεση όμως με αυτά ο ανακριτής συντάσσει κατηγορητήρια με αναφορές πως η Ελλήνων Συνέλευσις "δρούσε ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη".

  Σε αυτό το πλαίσιο της δικαστικής κρίσης εντάσσεται προφανώς και η αύξηση του αριθμού των κατηγορουμένων αφού στους αρχικά 8  (Σώρρας και 7 στενοί του συνεργάτες) έχουν προστεθεί 10 άτομα , μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις

  Ο ανακριτής έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και θα αποστείλει τις κλήσεις προς απολογία όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτ.Σώρρα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ