Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 18:28

  Με βελτιώσεις το άρθρο για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

  Με βελτιώσεις το άρθρο για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευκρινίσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το άρθρο 40, του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που αφορά στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

  Το υπουργείο σχολιάζει ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο για τα σχολεία αυτά "δεν είναι άλλος από τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών/μαθητριών του σήμερα".

  Έτσι, όπως τονίζει, για παράδειγμα, απαλείφθηκαν διατάξεις που παραμένουν ανενεργές εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα το ΚΣΥΜΕ που έχει κλείσει αλλά και το πρόγραμμα με τα Δημοτικά σχολεία που λειτούργησε μόνο μια διετία ως πρόγραμμα ΕΣΠΑ στις αρχές του 2000.

  Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ'όψιν τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν το υπουργείο έκανε γνωστό ότι αυτές θα ενσωματωθούν στο τελικό προς ψήφιση άρθρο 40.

  "Δεδομένου του ειδικού χαρακτήρα των σχολείων αυτών, προβλέπεται η σύσταση επιτροπής ειδικών σε θέματα μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών η οποία, απαλλαγμένη από θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών Σπουδών και Προσωπικού, θα έχει ως αποκλειστικό έργο να εισηγείται για θέματα της μουσικής και των τεχνών, από σκοπιά τόσο επιστημονική όσο και παιδαγωγική (βιβλία μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων, επιμορφώσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις)", καταλήγει το υπουργείο.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων