Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 16:06

  Με 13 εκατ. στρέμματα ο νέος χάρτης μειονεκτικών περιοχών - Ίδιος ο αριθμός δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης

  Με 13 εκατ. στρέμματα ο νέος χάρτης μειονεκτικών περιοχών - Ίδιος ο αριθμός δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιπλέον 5,2 εκατ. στρέμματα "προστέθηκαν" στον τελικό χάρτη των μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτός προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης και θα αποσταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Πιο συγκεκριμένα, η συνολική έκταση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς από το 2019 θα ανέρχεται στα 13 εκατ. στρέμματα, έναντι 7,8 εκατ. στρεμμάτων που ήταν και η αρχική πρόταση της διαβούλευσης.

  Ο αριθμός των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης θα παραμείνει η ίδια με τα σημερινά επίπεδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2017. Στα ίδια ή σε υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι πόροι που θα απαιτηθούν για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών απαιτήσεων του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς οι δικαιούχοι των περιοχών που χάνουν το χαρακτηρισμό τους και δεν περιλαμβάνονται στη νέα οριοθέτηση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης έως το 2020.

  Σημειώνεται ότι η νέα οριοθέτηση θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την έγκρισή της από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ισχύσει με την πρόσκληση του μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης το 2019.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων