Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Νοε-2018 16:38

  Αυξάνονται κατά 10 οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

  Αυξάνονται κατά 10 οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 10, λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας, αυξάνονται οι δικαστές του δικαστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Επικρατείας. 

  Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά δύο οι θέσεις των παρέδρων και κατά οκτώ οι θέσεις των εισηγητών στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  Το σχέδιο κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή  υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη στο Ε Τμήμα του ΣτΕ καθώς η αύξηση των θέσεων κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη, λόγω της αυξανόμενης συσσώρευσης των υποθέσεων.

  Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι υπό σύσταση θέσεις των δυο παρέδρων θα πληρωθούν μετά το 2026 και οι οκτώ θέσεις των εισηγητών από το 2019, συνεπώς δεν προκύπτουν επιβαρύνσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.

  Η υπ΄  αριθμ. 218/2018 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) αναφέρει πως το σχέδιο έχει πολλές χειρόγραφες προσθήκες και διορθώσεις, οι οποίες φέρουν μονογραφές δυο εκ των υπουργών που το προτείνουν αλλά  οι διορθώσεις και οι προσθήκες αυτές είναι "κατ΄ εξαίρεση ανεκτές".

  Παναγιώτης Στάθης  
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ