Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Νοε-2018 18:26

  Έρχεται το 22ο πανελλήνιο συνέδριο της ελληνικής εταιρείας logistics

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα το πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο: "Logistics on the move, Greece in the fast lane" που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics .

  Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον ΣΕΒ, τον ΣΒΒΕ, το ΕΒΕΑ και το ΕΒΕΠ.

  Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει την 29η Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με την πραγματοποίηση ενός μεγάλου προσυνεδριακού workshop, που συνδιοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) με την Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), με τίτλο: "Capacity Building Workshop on Strengthening Rail Transport Connectivity". Σημειώνεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

  Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των θεσμικών φορέων, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες και στελέχη της αγοράς θα συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλήσεως σε μια συνάντηση εργασίας που έχει ως κεντρικό θέμα τον σιδηρόδρομο και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

  Οι χώρες που θα συμμετέχουν στη συνάντηση εργασίας, μετά από την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι οι:  Αλβανία, Βοσνία–Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, FYROM, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Πολωνία και Ρωσία. Οι εκπρόσωποι των χωρών αυτών θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα των περιοχών τους, τη θέλησή τους να συνεργαστούν με τις γειτονικές τους χώρες με στόχο  την ανάπτυξη κοινών σιδηροδρομικών υπηρεσιών (για παράδειγμα block trains) ενισχύοντας την απρόσκοπτη σιδηροδρομική διασυνδεσιμότητα μεταξύ τους.

  Μετά το πέρας του workshop θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο όπου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 4ης Πανελλήνιας Έρευνας που διενήργησε η EEL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τη συμβολή του Tομέα της Εφοδιαστικής στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ο Τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας παραμένει ανθεκτικός όλα αυτά τα έτη της κρίσης, παρότι δέχτηκε σημαντικές πιέσεις τόσο στο εμπόριο όσο και στην αγορά των εταιριών παροχής υπηρεσιών logistics. Είναι ενας τομέας που συνεισφέρει σταθερά και σθεναρά στην Ελληνική οικονομία και έχει ενθαρρυντικές τάσεις για το μέλλον.

  Βασική θεματολογία του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics είναι:
  -Εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές
  -Συνδυασμένες μεταφορές - Ο ρόλος των block trains
  -Time for Clusters
  -Maritime Hellas, Supply Chain & Logistics Cluster
  -Τα Agrilogistics key enabler των Agribusiness
  -Λιμάνια -Υποδομές - Διασυνδέσεις
  -Βιομηχανία: Προμήθειες - Παραγωγή - Διάθεση
  -Digital Transformation - Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα και στην Εφοδιαστική Αλυσίδα
  -Χωροταξία - Πολεοδόμηση - Περιβάλλον, Το σήμερα και το μέλλον
  -Η επόμενη μέρα

  Ο πραγματικά διεθνής χαρακτήρας του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής για των Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE), οι χώρες που θα φιλοξενηθούν στις εργασίες του κι οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία αλλά και το όραμα ανάπτυξης σε μια "δύσκολη" γεωγραφικά περιοχή, όπως είναι αυτή των Βαλκανίων, θα συνθέσουν ένα καινοτόμο τριήμερο δράσεων με επίκεντρο την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

  60 και πλέον ομιλητές θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ 7 έγκριτοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει τον συντονισμό των πάνελς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Παράλληλα, 4 καταξιωμένοι KeyNote Speakers διεθνούς εμβέλειας θα καταθέσουν την εμπειρία και τις απόψεις τους.

  Σημειώνεται ότι στους χορηγούς της διοργάνωσης ανήκει και το Capital.gr.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων