Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Νοε-2018 10:42

  Κλειστός και σήμερα ο ΟΑΕΕ Αθηνών, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής

  Κλειστός και σήμερα ο ΟΑΕΕ Αθηνών, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για έβδομη μέρα σήμερα συνεχίζεται η κατάληψη των διευθύνσεων του τέως ΟΑΕΕ στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική και Ανατολική Αττική. Σε κατάληψη βρίσκεται και τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αθήνα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στο εν λόγω ταμείο, 'από τις 7.00 π.μ. έχουν καταληφθεί το κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8) και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κέντρου Αθήνας (Πειραιώς 46-48), Δυτικής Αττικής (Αγ. Κωνσταντίνου 5) και Ανατολικής Αττικής (Καραγιώργη 4 Ν. Ηράκλειο) του Ο.Α.Ε.Ε. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην έλλειψη προσωπικού. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως 'σχετικά με την "απάντηση" της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στο βασικό αίτημα των κινητοποιήσεών μας, δηλαδή στην άμεση ενίσχυση με προσωπικό συγκεκριμένων υπηρεσιακών δομών του πρώην ΟΑΕΕ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  Η πρόταση για ενίσχυση με έναν!!! Υπάλληλο, υπηρεσιών από τις οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει κατά μέσο όρο επτά εργαζόμενοι αποτελεί εμπαιγμό και έχει ήδη απορριφθεί σαν τέτοια, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε την περασμένη Τετάρτη με τον κ. Σέμπο. Θεωρούμε δε ότι, "το μέτρο του δυνατού" που υποτίθεται εξαντλήθηκε στην παραπάνω πρόταση είναι πολύ ευρύτερο, αν επαναπροσδιοριστούν – οριακά έστω – οι προτεραιότητες της Διοίκησης και της Πολιτικής Ηγεσίας που αφορούν συνολικά στη διαχείριση και διάθεση του προσωπικού εντός και εκτός ΕΦΚΑ.

  Η "πλήρης στελέχωση" που αναφέρεται ότι θα προκύψει μετά τη δημοσίευση του Οργανισμού, πέραν από το γεγονός ότι συνιστά υπεκφυγή, είναι σχεδόν βέβαιο όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι, ουδέποτε θα πραγματοποιηθεί. Αντίθετα, η όλη διαδικασία της ενοποίησης με τον τρόπο που σχεδιάζεται θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση και οργανωτικό χάος, επιφέροντας νέα δεινά στους εργαζόμενους.

  Για ότι αφορά τέλος στην σχετική αναφορά της Διοίκησης ότι, αυτή "λειτουργεί σαν Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υπηρεσίες του ως προβλήματα των δομών του και όχι των ενταχθέντων φορέων αυτού", δε λαμβάνει υπόψη της το πλέον βασικό : "Δομές" είναι πάνω και πέρα απ’ όλα οι άνθρωποι, στην προκειμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Προτού λοιπόν θέσει – αρκετά προβοκατόρικα – το ζήτημα την "ενιαίας" αντιμετώπισης των δομών και των οργανωτικών προβλημάτων, ας απολογηθεί για τη μη ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων, κυρίως στη βάση του "έχει μπάρμπα στην Κορώνη". Αν διαβάσουν επίσης προσεκτικότερα τις πρόσφατες δικές μας ανακοινώσεις αλλά και της ΠΟΠΟΚΠ θα διαπιστώσουν ότι, το ζήτημα του προσωπικού τίθεται σε πολύ γενικότερη βάση – επανασχεδιασμό της ενοποίησης, νέα χρονοδιαγράμματα, νέες προτεραιότητες – μακριά από κάθε σκέψη σχετική με "ενδοταμειακούς" ανταγωνισμούς μεταξύ των συναδέλφων. Δυστυχώς όμως η στάση της ίδιας της Διοίκησης και του Υπουργείου είναι αυτή που τους προκαλεί και τους ενισχύει.''  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020