Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Νοε-2018 12:17

  "Λουκέτο" σε 38 ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής περιεχομένου

  "Λουκέτο" σε 38 ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής περιεχομένου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Λουκέτο" σε 38 διαδικτυακούς τόπους ελληνικών εταιρειών που παρέχουν ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο, επέβαλε η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Διαδικτυακής Προσβολής Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ), στο πλαίσιο καταπολέμησης της πειρατείας.

  Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα για τους παρόχους συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών, που έχει πάρει διαστάσεις. Και αυτό γιατί σε ετήσια βάση στερεί έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ όχι μόνο από τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και από τα δημόσια έσοδα, καθώς οι πειρατές δεν αποδίδουν ούτε ΦΠΑ 24% αλλά ούτε και φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10%.  

  Παράλληλα, το "μαύρο χρήμα" που διακινείται από την πειρατική δραστηριότητα αποστερεί πολύτιμους πόρους από όλη την οπτικοακουστική βιομηχανία καθώς τα έσοδα που χάνονται οδηγούν τις εταιρείες σε περιορισμό των δραστηριοτήτων τους και τελικά σε μείωση των θέσεων εργασίας. Επίσης, και τα μειωμένα δημόσια έσοδα από την απώλεια ΦΠΑ και λοιπών φόρων καλείται τελικά να τα αναπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος με αύξηση της φορολογίας. Από τη δραστηριότητα των εν λόγω ιστοσελίδων εκτιμάται ότι το Δημόσιο έχει απώλεια εσόδων της τάξης των 600 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

  Για να προασπίσουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης, προσφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, έναντι όσων προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες (πειρατεία, διακίνηση ή/και ιδιωτική χρήση παράνομου εξοπλισμού αποκωδικοποίησης, υποκλοπή σήματος κ.λπ.). Σε αυτήν τη διαρκή και δίκαιη προσπάθεια υπήρξε σημαντική η επαγρύπνηση, η άρτια τεχνογνωσία και η άμεση κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι επιτήδειοι "πειρατές" έχουν διωχθεί μέχρι και για πράξεις που συνδέονται με τον χαρακτήρα της "εγκληματικής οργάνωσης".

  Από την πλευρά της, η ελληνική δικαιοσύνη, αξιολογώντας κατά περίπτωση τα αποδεικτικά στοιχεία, καταδικάζει τους κατηγορουμένους για τέτοιου είδους αδικήματα, επιβάλλοντας όλο και βαρύτερες ποινές, που έχουν φτάσει μέχρι και τα έξι χρόνια φυλάκισης με χρηματική ποινή που έχει αγγίξει το ύψος των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00€), ενώ σε πολλές περιπτώσεις η ποινή συνοδεύεται και με αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

  Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες έχει διακοπεί η πρόσβαση:

  1. https://xrysoi.online

  2. xrysoi.se

  3. xrysoi.eu

  4. http://gamatotv.me

  5. thegmtv.org

  6. gamatotv.to

  7. httρs://onlinemoviestar.xyz

  8. onlinemoviestar.com

  9. tainies.online

  10. tenies.online

  11. https://tenies-online.com

  12. teniesonline.ucoz.com

  13. https://oipeirates.οnline

  14. oipeirates.eu

  15. oipeirates.se

  16. http://tainio-mania.com

  17. tainiomania.ucoz.com

  18. https://liomenoi.com

  19. moviecinema.gr

  20. moviecinematv.online

  21. http://tainiesonline.tv

  22. https://magico.info

  23. http://www.subs4free.com

  24. small-industry.com

  25. rnedium-industry.com

  26. https://subztv.club

  27. http://www.greeksubtitles.info

  28. httρ://www.subtitles.gr

  29. https://thepiratebay.org

  30. thepiratebay.se

  31. thepiratebay.me

  32. thepiratebay3.org

  33. https://yts.am

  34. httρs://www.1337x.tο

  35. 1337x.st

  36. 1337x.ws

  37. 1337x.eu

  38. 1337x.se

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων