Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 15:57

  Ακυρώθηκε το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 100 ευρώ για τα φάρμακα για το Parkinson

  Ακυρώθηκε το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 100 ευρώ για τα φάρμακα για το Parkinson
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ακυρώθηκε, για τυπικούς λόγους, από το Συμβούλιο Επικρατείας η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ του Ιουλίου 2015 με την οποία ορίστηκε ως ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης για τα φάρμακα του Parkinson τα 100 ευρώ. 

  Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αφορά τη μηνιαία θεραπεία των ασθενών από Parkinson με οποιοδήποτε πιστοποιημένο φάρμακο που περιέχει το συνένζυμο Q10 και μόνο για τις παθήσεις που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας. Το ανώτατο μηνιαίο ποσό που δίνει δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ είναι 100 ευρώ συν ΦΠΑ. 

  Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με  την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του, ακύρωσε την προσβαλλόμενη  απόφαση γιατί δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006.

  Όμως οι δικαστές έκριναν –επί της ουσίας– ότι συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε ανωτάτη τιμή αποζημίωσης λόγω των δυσχερών δημοσιονομικών συνθηκών που τελεί η χώρα μας, δηλαδή για την εξυπηρέτηση δημοσίου συμφέροντος, αλλά και  για τη  διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΟΠYΥ.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων