Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 07:41

  Η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η χωρισμένη δικογραφία, και οι διαφορετικοί δικηγόροι

  Η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η χωρισμένη δικογραφία, και οι διαφορετικοί δικηγόροι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Με διαφορετικά δικηγορικά γραφεία, εκ των κορυφαίων της Αθήνας, να τους εκπροσωπούν, κατέρχονται στο στίβο της δικαστικής μάχης για την υπόθεση Folli Follie, ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Κατερίνα από τη μια πλευρά και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας από την άλλη.

  Η επιλογή να έχουν διαφορετικούς δικηγόρους σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, είναι δηλωτική της προφανούς προσπάθειας να διαχωρίσει ο καθένας το ρόλο του και να αναλάβει διαφορετικό μερίδιο ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης. Πιο απλά, είναι μάλλον προφανής η προσπάθεια ανάληψης του μεγαλύτερου μέρους τυχόν ευθυνών από τους γονείς, στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας. 

  Τα υπομνήματα 

  Οι δικηγόροι των 10 υπόπτων (οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα), ετοιμάζουν πυρετωδώς τα υπομνήματα εξηγήσεων με τους δικηγόρους τους, οι οποίοι πήραν τελευταία παράταση παράδοσής τους στον εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, για την ερχόμενη Τρίτη. Η κλήση τους αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά είναι προφανές πως θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα υπόπτων για επιπλέον αδικήματα. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι τι θα πράξουν οι 10 "ύποπτοι". Θα εισφέρουν όλα τα υπερασπιστικά τους επιχειρήματα ή θα κρατήσουν "άμυνα" ενόψει της ενδεχόμενης νέας κλήτευσής τους για τυχόν επιπλέον αδικήματα; 

  Όταν ολοκληρωθεί πλήρως 

  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης, η Κατερίνα και ο Γιώργος Κουτσολιούτσος, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα τα κακουργήματα που τώρα καλούνται να αντικρούσουν, δεν θα είναι οι μοναδικές κατηγορίες για τις οποίες θα πρέπει να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, έστειλαν "μήνυμα" πως τώρα θα απαντήσουν στα τυπικά νομικά ζητήματα και θα εισέλθουν στην ουσία όταν θα έχει ολοκληρωθεί συνολικά η έρευνα. Ουσιαστικά με δεδομένο πως η έρευνα προχωρεί και συλλέγει και άλλα στοιχεία, περιμένουν να έχουν μπροστά τους  το σύνολο του αποδεικτικού υλικού πριν προχωρήσουν σε λεπτομερείς εξηγήσεις. 

  Οι άλλοι 

  Πλην της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα δώσουν εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

  Η πλειονότητα αναμένεται να "δείξει” ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

  Χαρακτηριστικός θα είναι ο ισχυρισμός του υπερήλικα προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας:

  "Εγώ οδοντίατρος ήμουν, όχι οικονομολόγος. Αν έστελναν από την Ασία λανθασμένες οικονομικές καταστάσεις, εγώ πώς θα μπορούσα να κάνω έλεγχο αυτών των στοιχείων; Εγώ υπέγραφα ελέγχους βάσει αυτών των στοιχείων”.

  Μετά το πέρας των εξηγήσεων των 10 υπόπτων, ο εισαγγελέας Δραγάτσης θα προχωρήσει την έρευνα του και για τα υπόλοιπα σκέλη, με πρώτο αυτό για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων