Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Νοε-2018 19:09

  Τι πρότεινε η εισαγγελέας για την υπόθεση των υποβρυχίων

  Τι πρότεινε η εισαγγελέας για την υπόθεση των υποβρυχίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Την ενοχή των περισσότερων κατηγορουμένων , αλλά και την απαλλαγή του επιχειρηματία Πανου Γερμανού, πρότεινε μετά από ακροαματική διαδικασία άνω των 2 ετών η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση των υποβρυχίων.

  Για την υπόθεση δικάζονται περισσότερα από 30 κατηγορούμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατά περίπτωση για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

  Η εισαγγελέας πρότεινε:

  -Την ενοχή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού και του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου οι οποίοι φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Για τον εφοπλιστή η εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση πως με τις ενέργειες του επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων. Για τον Μιχάλη Ματαντό πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και την απαλλαγή του για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας λόγω δεδικασμένου στη Γερμανία.

  -Την απαλλαγή του Γιάννη Μπέλτσιου που φέρεται ως "ταμίας" του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Αντίθετα πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της δωροδοκίας για "μίζες" που όπως ανέφερε στην αγόρευση της κατέληξαν στον πρώην υπουργό .

  Την ενοχή του τραπεζίτη Φάνη Λυγινού και του συνεργάτη του, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Μάλιστα, για τον Όσβαλντ ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας σε άμεση συνέργεια στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που φέρεται να τέλεσε ο Λυγινός.

  - Την ενοχή με ελαφρυντικά των Αντώνη Κάντα και Παναγιώτη Ευσταθίου, καθώς αναγνώρισε ότι συνεισέφεραν με τις μαρτυρίες τους στην διαλεύκανση της,

  - Την ενοχή του δικηγόρου Σπύρου Μεταξά.

  - Την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, καθώς επίσης και στελεχών της SUNLIGHT  για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, κρίνοντας ότι η εταιρία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

  - Την απαλλαγή των Σπύρου Τραυλού, Αντώνη Χάγια, Εμμ. Σαρτζετάκη και  Αλ. Παπαντωνίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020