Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Νοε-2018 17:16

  Δικαστική κόντρα εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis

  Δικαστική κόντρα εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μια απίστευτη και πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά εξέλιξη προσλαμβάνει η υπόθεση της καταγγελλόμενης "εμπλοκής" του ονόματος της Εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου και του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

  Η κα Ράικου, η οποία επι σειρά ετών ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, στρέφεται με αγωγή κατά της διαδόχου της, Ελένης Τουλουπάκη, κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι εκείνη διέρρευσε σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την ανάκριση που αφορούν τον σύζυγό της. Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση, σύζυγο της κας Ράικου, να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του. Τότε η κα Ράικου, με τρεις δημόσιες τοποθετήσεις κύκλω της είχε αναφερθεί σε "Ρασπούτιν" στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει.

  Αγωγή

  Τώρα όμως τα πράγματα περνούν μια διαφορετική και κυρίως- πρωτοφανή- διάσταση, αφού δεν είναι καθόλου σύνηθες να στρέφεται εισαγγελέας κατά άλλου εισαγγελέα με αγωγή κακοδικίας. Την αγωγή κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά  με την υπόθεση της Novartis.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ραϊκου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό, Λάζαρο Καρνέση για τον οποίο αναφέρθηκε στον Τύπο ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis, αφού φέρονται να κατατέθηκαν χρήματα σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τη σύζυγό του, από την εταιρία.

  Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και  συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή, ζητώντας αποζημίωση.

  Αρνείται

  Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ, μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και ότι η αμοιβή αυτή ήταν καθ' όλα νόμιμη. Ταυτόχρονα απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

  Την αγωγή κακοδικίας  της  Ελένη Ράικου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ