Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Νοε-2018 20:15

  Telegraph: Έρχονται ανιχνευτές ψεύδους σε συνοριακά περάσματα στην Ευρώπη

  Telegraph: Έρχονται ανιχνευτές ψεύδους σε συνοριακά περάσματα στην Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Aνιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν σε συνοριακά περάσματα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

  Από τους ταξιδιώτες θα ζητείται να ανεβάζουν φωτογραφίες του διαβατηρίου τους, βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέβαλαν και μετά θα χρησιμοποιούν μια κάμερα web για να απαντήσουν ερωτήσεις του τύπου "τι είναι στη βαλίτσα σας" τις οποίες θα υποβάλει ένας "ψηφιακός συνοριοφύλακας".

  Το σχέδιο, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, με την επωνυμία iBorderCtrl, θα δοκιμαστεί στα σύνορα της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας για έξι μήνες. 

  Στο σχέδιο προτίθενται να συμμετάσχουν, μετά τις αρχικές δοκιμές, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Κύπρος. 

  Η τεχνολογία θεωρείται ότι έχει "μια μοναδική προσέγγιση στην ανίχνευση της απάτης", μέσω της ανάλυσης των μικρο-εκφράσεων των ταξιδιωτών, προκειμένου να διαπιστώσει αν ο εξεταζόμενος λέει ψέματα. 

  Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το σύστημα είναι περίπου 76% ακριβές, αλλά η ομάδα του έργου iBorderCtrl υποστηρίζει ότι μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 85%.
   
  Ο Γιώργος Μπουλταδάκης, συντονιστής της European Dynamics στο Λουξεμβούργο, σημείωσε: "Χρησιμοποιούμε υπάρχουσες και δοκιμασμένες τεχνολογίες - καθώς και νέες - για να ενισχύσουμε τους συνοριακούς ελέγχους και να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά τους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ