Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Οκτ-2018 08:51

  Folli Follie: Οι πειραγμένοι ισολογισμοί βάζουν στο κάδρο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Folli Follie: Οι πειραγμένοι ισολογισμοί βάζουν στο κάδρο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στο κάδρο των ευθυνών ακόμα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραμέληση του εποπτικού ρόλου είναι πιθανόν να θέσει η αποκάλυψη πως ο ισολογισμός του 2017 ήταν "μαγειρεμένος" στο μέγιστο βαθμό. Κι αυτό γιατί η μαγική εικόνα του 2017 προφανώς έχει αντανάκλαση στο παρελθόν και δεν αποκλείεται και οι ισολογισμοί προηγούμενων ετών να έχουν ίδια προβλήματα. Γι' αυτό και ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε ήδη αφενός το πόρισμα της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal όσο και τους ισολογισμούς προ του 2017.

  Η Επιτροπή;

  Κι αυτό γιατί οι αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών καταστάσεων του 2017 και των στοιχείων που προέκυψαν από τον έλεγχο της A&M είναι χαώδεις. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις υποψίες ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί προς τα πίσω, αφού μέχρι στιγμής και με βάση την αναφορά που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  η έρευνα "στεκόταν" πάνω από την οικονομική χρήση του 2017 για την οποία επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις καθώς θεωρήθηκε "παραποιημένη".

  Το γεγονός αυτό όμως δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο έλεγχος προς τα πίσω δεν έγινε εξ αρχής από την Επιτροπή. Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να φτάσουμε στο σημείο όπου θα αναζητούν ευθύνες ακόμα και της Επιτροπής για την καθυστέρηση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας αλλά και για άλλους λόγους.

  Συγκεκριμένα τα ερωτήματα, όπως έχει ξαναγράψει το Capital.gr, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Επιτροπή εστίασε στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν "πήγε" την έρευνα και στα προηγούμενα χρόνια ώστε να είναι ευχερής (η έρευνα) των συναλλαγών των μεγαλομετόχων και η σύνδεσή τους με τους (τυχόν) παραποιημένους –κατά τις καταγγελίες– ισολογισμούς.

  Ποινική "αποποίηση"

  Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε την πλήρη άγνοιά του για τα σκανδαλωδώς υπερτιμημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group στην Ασία. Επιρρίπτει μάλιστα το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της  Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη παραιτήθηκε από πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολάρια από το ταμείο.

  Όπως σχολίαζαν νομικές πηγές η δήλωση είναι μια προφανής κίνηση "αποποίησης" ποινικών ευθυνών εκ μέρους του, αφού εικάζεται πώς έχει ληφθεί απόφαση εκ μέρους της οικογένειας, να αναλάβει την όποια ευθύνη ο Δημ. Κουτσολιούτσος. Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται πως εντάσσεται και η δήλωση ότι δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων