Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 14:36

  Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ στη μισή Αθήνα

  Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ στη μισή Αθήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.45

  του Χάρη Φλουδόπουλου

  Αποκαταστάθηκε η ομαλή ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Παλλήνη και έφτασαν από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, "το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Αυγούστου, στις 14:12, σημειώθηκε έκρηξη σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης. Συγκεκριμένα υπήρξε πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο ΚΥΤ Παλλήνης, προκαλώντας βραχυκύκλωμα.

  Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της  Αττικής. Κατά τη στιγμή της βλάβης το φορτίο που διακινείτο στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2.000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής.

  Αμέσως ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16:20 σε ό,τι αφορά στο δίκτυο μεταφοράς. Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν".

  Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση.

  Από το πρόβλημα, που προέρχεται από το δίκτυο της υψηλής τάσης, δηλαδή αποτελεί ευθύνη του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως Χαλάνδρι, Μαρούσι, Φάληρο, Γλυφάδα, κέντρο Αθήνας (οδός Ερμού, Ομόνοια κ.ά), Γέρακας κλπ. 

  Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Πυροσβεστική δέχθηκε 90 κλήσεις για  απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

  Επίσης, λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα σημειώνονταν στην κίνηση των οχημάτων λόγω μη λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών.

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΚΥΤ της Παλλήνης τροφοδοτείται τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και τα βόρεια και νότια προάστια, γεγονός που εξηγεί την έκταση των προβλημάτων που σημειώθηκαν νωρίτερα. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σοβαρή ζημιά και πιθανή έκρηξη σε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας αγωγός (καλώδιο) που επηρέασε και τις τρεις φάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν εκτός και τα 150 KV του ΚΥΤ και κανείς καταναλωτής να μην τροφοδοτείται από την Παλλήνη.  

  Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό

  Σε ό,τι αφορά το μετρό, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων