Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουν-2018 12:40

  Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ από τα κέντρα αποκατάστασης

  Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ από τα κέντρα αποκατάστασης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξώδικο προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έστειλε η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας με αφορμή τη ψήφιση του νέου Κανονισμού Παροχών του Οργανισμού για τους ασφαλισμένους την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρουν τα κέντρα αποκατάστασης, που επιφυλάσσονται για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα του νέου ΕΚΠΥ, καταργούνται μέσω της μη κάλυψης του ΕΟΠΥΥ, τόσο οι αρμοδιότητές τους, όσο και οι περισσότερες νόσοι που χρήζουν ιατρικής αποκατάστασης.

  "Έχοντας πλέον την όλη εικόνα, διαπιστώνουμε ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΠΥΥ, εδώ και πολύ καιρό, άρχισε να 'χτίζει' και να εφαρμόζει σταδιακά, αυθαίρετα και παράνομα, αυτόν τον 'Κανονισμό'. Στην αρχή κατάργησε την νόσο Πάρκινσον ως νόσο που χρήζει αποκατάστασης, στη συνέχεια άρχισε να περικόπτει τις εγκεφαλικές βλάβες, ορίζοντας παράλογα κριτήρια για την έγκρισή τους, τώρα περικόπτει και την σκλήρυνση κατά πλάκας, μία νόσο που χτυπά ακόμα και παιδιά 20 ετών.

  Αποκλείει ασθενείς με χειρουργημένα κατάγματα κάτω άκρων, λησμονώντας ότι πρόκειται για την πλειοψηφία ηλικιωμένων ατόμων με πολλαπλά παθολογικά προβλήματα, που έτσι, καταδικάζονται σε θάνατο ή γρήγορο, ή αργό, όταν "λιώνουν" στο σπίτι μαζί με τους οικείους τους… Καθιστά τυραννικές τις διαδικασίες εισαγωγής ασθενούς σε κέντρα αποκατάστασης, ώστε να αποθαρρύνεται η οικογένειά του και να ζητά άλλες πρόχειρες και "μαύρες" λύσεις, αν και την ίδια στιγμή, διευκολύνει τις διαδικασίες νοσηλείας και αποκατάστασης σε άλλες χώρες, για τις οποίες ο Οργανισμός, αίφνης διαθέτει τους οικονομικούς πόρους προς κάλυψή τους. Τέλος ουσιαστικά καταργεί τα κέντρα αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας, προτάσσοντας τις αποσπασματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις για όλες τις νόσους” σημειώνεται στην εξώδικη δήλωση.

  "Με στατιστικά στοιχεία, τα οποία o ΕΟΠΥΥ έχει πολλάκις αναγνωρίσει δημοσίως, παράσχει ιατρική αποκατάσταση σε πάνω από 6000 ασφαλισμένους ασθενείς ετησίως, εξοικονομώντας ουσιαστικά χρήματα για την Υγεία. Αναλογιστείτε, αν δεν υπήρχαν κέντρα αποκατάστασης, πόσοι ακόμα πολίτες θα ήταν καταδικασμένοι στο περιθώριο, με "αντίδωρο" πλείστα όσα επιδόματα, γιατί δεν θα τους δινόταν η ευκαιρία να επανέλθουν στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή. Αναλογιστείτε επίσης την πιθανότατη εξέλιξη της άμεσης κατάρρευσης των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες ανά την Ελληνική Επικράτεια και την προσχώρηση στους Ανέργους 4600 εξειδικευμένων εργαζομένων που σήμερα απασχολούνται” συνεχίζει η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας, προσθέτοντας πως αν δεν γίνουν δεκτές οι παραπάνω παρατηρήσεις, θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων