Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιαν-2017 17:25

  Παράταση ζητούν οι μηχανικοί για τις εισφορές του β΄εξαμήνου 2016

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να παραταθεί το χρονικό όριο μέχρι τις 31/3/2017 για την καταβολή των εισφορών των μηχανικών που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

  Επίσης η διοικούσα επιτροπή του τομέα το μηχανικών του ΕΤΑΑ ζητά τα ακόλουθα μέτρα ελάφρυνσης :

  α) για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί πριν το 2009 να υπάρξει ρύθμιση ανάλογη των 100 δόσεων, με επιτόκιο επί του οφειλομένου κεφαλαίου ίσο με το μέσο επιτόκιο του κοινού κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδας της αντίστοιχης περιόδου.

  β) επιπρόσθετα για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από το 2009 έως το 2016, να υπάρχει και η δυνατότητα διαγραφής τους με αίτηση του ασφαλισμένου, με αντίστοιχη απώλεια το ασφαλιστικού χρόνου (να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αυτό γίνεται με πάροδο 20ετίας). Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα κατά τη συνταξιοδότηση ο χρόνος αυτός να εξαγοράζεται εάν ο ασφαλισμένος το επιθυμεί.

  γ) για όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, το όριο οφειλών για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας να ρυθμιστεί τουλάχιστον στις 25.000 ευρώ αντί των 15.000 ευρώ που είναι σήμερα και επιπρόσθετα να ισχύει με αίτηση του ασφαλισμένου συμψηφισμός με το ποσόν του εφάπαξ που του αναλογεί.

  Δ. Κατσαγάνης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ