Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουλ-2016 18:17

  Χρυσόγονος: Πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ αντί για ευαγή ιδρύματα για τις άδειες

  Χρυσόγονος: Πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ αντί για ευαγή ιδρύματα για τις άδειες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σκληρή δήλωση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά ότι "Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου σας λέω ως ζήτημα αρχής, ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να έχουν μόνο οικονομικά κριτήρια αλλά και άλλα κριτήρια, τα οποία να θωρακίζουν το δημόσιο βίο της χώρας απέναντι στο κίνδυνο να βρεθούν Μέσα Ενημέρωσης υπό τον έλεγχο προσώπων τα οποία για παράδειγμα να σχετίζονται με τον οργανωμένο έγκλημα"

  "Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις κλειδιά τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ" είπε με νόημα ο Κώστας Χρυσόγονος αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι "τις άδειες δεν θα τις πάρουν οι καλύτεροι αλλά όσοι πληρώσουν περισσότερα".

  Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έχουν ως εξής: 

  Αλ. Τσίπρας: (...)Ούτε μας ενδιαφέρει στο τέλος-τέλος ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες. Εμείς θέλουμε, όμως, να έχουν άδειες που θα τις πάρουν με νόμιμο τρόπο, τα χαρτιά τους να είναι εν τάξει, να έχουν φορολογική ενημερότητα, να έχουν τραπεζική ενημερότητα και να τηρούν τους νόμους.

  Αλ. Παπαχελάς: Συμφωνήσαμε σε κάτι στην αρχή: στον ορισμό της διαπλοκής. Και είπαμε ότι ο ορισμός της διαπλοκής είναι να χρησιμοποιείς τα ΜΜΕ για να πάρεις προμήθειες και δημόσια έργα. Υπάρχει εδώ ένα παράδειγμα: του κυρίου Καλογρίτσα. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι η "Rolls-Royce" της κατασκευαστικής ή να έχει τις καλύτερες των προθέσεων, όμως είναι ένας εργολάβος, παίρνει έργα επί ΣΥΡΙΖΑ, με θεμιτό ενδεχομένως τρόπο, αλλά τα παίρνει και είναι και στα ΜΜΕ, τώρα θέλει να μπει  στην Τηλεόραση. Όπως είπε και ο κ. Καμμένος "αυτό δεν είναι σωστό". Εσείς, τί λέτε σε αυτό;  Διότι αυτό είναι μια μορφή διαπλοκής, όπως και να το δει κανείς.

  Αλ. Τσίπρας: Μισό λεπτάκι, κύριε Παπαχελά. Μη με βάζετε εμένα στη θέση να κρίνω τους υποψήφιους.

  Αλ. Παπαχελάς: Εγώ μιλάω θεσμικά, δεν με ενδιαφέρει ο…

  Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορώ εγώ να κρίνω αν ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης ή όποιος άλλος θέλει, ο Αλαφούζος ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος θέλει άδεια, έχουν υγιείς επιχειρήσεις ή δεν έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Εγώ, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι και η κυβέρνηση, πρέπει να κάνει κάποιες θεσμικές επιλογές. Οι θεσμικές επιλογές, λοιπόν, δεν είναι να ευχηθεί να πάρουν οι καλύτεροι άνθρωποι τις άδειες, θα τις πάρουν αυτοί οι οποίοι θα πληρώσουν περισσότερο και οι οποίοι όμως θα είναι εντάξει, τα χαρτιά τους θα είναι εν τάξει, θα έχουν ασφαλιστικές ενημερότητες, θα έχουν φορολογικές ενημερότητες.

  Αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο

  Εν τω μεταξύ,  ο Καθηγητής της Νομικής Θράκης Μιχάλης Μαρίνος, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι η εξάρτηση των τηλεοπτικών αδειών από κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο. "Το πόσα κανάλια μπορούν να αντέξουν οικονομικά το καθορίζει η αγορά, όχι ο διαγωνισμός" τόνισε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ