Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Απρ-2016 20:02

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώ τους Έλληνες σε μία πλατιά συμφωνία αλήθειας

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώ τους Έλληνες σε μία πλατιά συμφωνία αλήθειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:56

  Την αναμόρφωση της Ελλάδας όρισε ως αποστολή της νέας Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο. Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία τοποθέτηση σημειολογική ως προς τη μελλοντική εικόνα της παράταξης, αλλά και τη μελλοντική εικόνα μίας Ελλάδας απαλλαγμένης από τη μέγγενη των μνημονίων και έτοιμης να βγει από τον κύκλο της ύφεσης και της κατάθλιψης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάλεσε τους πολίτες σε μία πλατιά συμφωνία αλήθειας. Μία συμφωνία που θα δώσει ώθηση στη χώρα να κοιτάξει το μέλλον της με αισιοδοξία, μακριά από την ασφυξία και το τέλμα.

  "Εδώ στην Αθήνα προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Όλοι ενωμένοι φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Εδώ στην Αθήνα αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας αποστολής της Νέας Δημοκρατίας. Σας εγγυώμαι την εμπιστοσύνη σας δε θα την προδώσω. Από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι. Τον Ιανουάριο μου δώσατε εντολή για Νέα Δημοκρατία από την αρχή και ακριβώς αυτό κάνουμε", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  "Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε την ευθύνη να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Με αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες του. Τώρα για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα. Να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια", επεσήμανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Δε μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα", σημείωσε.

  -Τέλος στους παραγοντισμούς και τα φέουδα.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως πρωταγωνιστικό στόχο των επιλογών του την αξιοκρατία. Στέλνοντας, μάλιστα, ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμήνυσε πως η εποχή της κλίκας, του παρασκηνίου και της καμαρίλας έχει τελειώσει οριστικά για τη γαλάζια παράταξη. Ο ίδιος, άλλωστε, επισήμανε πως σκοπός του είναι να ηγείται ενός κόμματος ανοιχτού και συνάμα ευρωπαϊκού, που δε θα άγεται και θα φέρεται από παραγοντισμούς κα φέουδα, αλλά θα υπηρετεί τους πολίτες, που ονειρεύονται μία νέα Ελλάδα.

  "Ορισμένοι αμφισβητούσαν αν μπορούσα να εκλεγώ πρόεδρος χωρίς έναν ισχυρό μηχανισμό πίσω μου. Η ιστορία έδειξε ότι εξελέγην ακριβώς γι’ αυτό. Και είμαι αποφασισμένος να παραμείνω έτσι. Ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος. Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε. Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βλέπουν την πολιτική ως ένα πεδίο φατριών που κανιβαλίζονται μεταξύ τους, αγωνιώντας για τη νομή της εξουσίας. Αλλά που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ένα πεδίο επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων τους. Οι πολίτες που θέλουν να εγγράψουν την προσωπική τους ιστορία σε μία ανοιχτή ευρωπαϊκή χώρα που θα τους επιτρέπει ελεύθερα να ξεδιπλώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη ζωή τους. Αυτοί οι πολίτες θα βρουν στη  Νέα Δημοκρατία τη νέα τους πολιτική στέγη", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  -Τα πέντε "άλφα" του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει με αξιοπιστία στη φυσική της θέση. Στον πυρήνα της Ευρώπης. "Η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά στην Ελλάδα του 2021. Πρόταση κοστολογημένη. Στηρίζεται σε στοιχεία. Δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις. Υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές μας και δεν περιορίζεται στην εφαρμογή των μνημονίων. Με δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία. Αυτά είναι τα πέντε άλφα της πρότασής μας", σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναλύοντας αυτά τα πέντε "άλφα", ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

  -Ανάπτυξη σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. "Σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, σημαίνει στήριξη της εργασίας και της αξίας της. Σημαίνει ίσες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, σημαίνει άρση των εμποδίων, αλλά και έλεγχο τομέων της αγοράς με ελλιπή ανταγωνισμό", ανέφερε.

  -Προϋπόθεση για την Αξιοκρατία είναι δύο λέξεις: αξιολόγηση και λογοδοσία. "Αξιολόγηση σημαίνει δίκαιη επιβράβευση της προσπάθειας και του αποτελέσματος. Λογοδοσία σημαίνει έλεγχος του αποτελέσματος από τους πολίτες. Για τη Νέα Δημοκρατία μόνο σε συνθήκες αξιοκρατίας μπορεί να θεμελιωθεί ένα κράτος ανεξάρτητο από επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα, αποτελεσματικό και δίκαιο. Η αξιοκρατία είναι το οξυγόνο της αναγέννησης του Ελληνικού κράτους. Η Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας διότι διασφαλίζει την Αξιοπρέπεια κάθε πολίτη. Για να έχει η καθεμία και ο καθένας μας την πεποίθηση ότι το κράτος στηρίζει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και όχι τους "κολλητούς". Για εμάς η κοινωνική αλληλεγγύη δεν εξαντλείται στην αναδιανομή του εισοδήματος και την επιδότηση των μη προνομιούχων", τόνισε.

  -Η αριστεία – και ειδικότερα η αριστεία στην παιδεία – είναι στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης της ΝΔ. "Μόνο μια υψηλού επιπέδου Παιδεία για όλους μπορεί να εγγυηθεί κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα ευκαιριών για κάθε ελληνόπουλο. Να φτιάξουμε μια παιδεία ελεύθερη και πλουραλιστική σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με αξιοκρατία στην επιλογή των δασκάλων και των καθηγητών, με σύγχρονη οργάνωση και πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης. Μια παιδεία βασισμένη στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ πολλαπλών επιλογών, με γνώμονα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών", επεσήμανε.

  -Η αξιοπιστία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για κάθε χώρα στην προάσπιση των συμφερόντων της. "Ο υπερπληθυσμός, η μετανάστευση, οι κλιματικές αλλαγές, οι περιφερειακές εντάσεις, ο θρησκευτικός εξτρεμισμός, η ασφάλεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργούν δύσκολο και σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το τοπίο, η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι αξιόπιστη, σοβαρή και συνεπής. Για να αποκαταστήσει το κύρος της – το οποίο έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και τις παλινωδίες του τελευταίου διαστήματος – και να μπορέσει έτσι να προωθήσει τη δική της ατζέντα. Κάθε πολιτική μας έχει ως θεμέλιο την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Η κυβερνητική μας πρόταση: στοχεύει στην Ανάπτυξη, στηρίζεται στην Αξιοκρατία, διασφαλίζει την Αλληλεγγύη όλων των πολιτών, εμφορείται από Αριστεία και προάγει την Αξιοπιστία της χώρας εκτός αλλά και εντός συνόρων", σημείωσε.

  Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχος της λεωφόρου Συγγρού είναι η δημιουργία μίας Ελλάδας, η οποία θα παράγει και πάλι. "Ανάπτυξη σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει απενεχοποίηση του κέρδους. Ίσες ευκαιρίες για όλους. Άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό. Αλλάζουμε το κόμμα μας, για να υποδεχθούμε όλους τους νέους φίλους μας. Αλλάζουμε την κομματική μας οργάνωση. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν τις θέσεις μας. Σήμερα θα αναφέρω απλά μία αλλαγή στο καταστατικό. Θητεία σε όλα τα όργανα και στον πρόεδρο. Αποκλείουμε τον τραπεζικό δανεισμό. Φέρνουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αλλάζουμε πρώτα το σπίτι μας, για να αλλάξουμε μετά την Ελλάδα. Οι νέοι πολίτες ξέρουν πως μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Η μεγάλη κοινωνική και σιωπηλή πλειοψηφία εξακολουθεί να θέλει την Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και διαμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία θα τραβήξει τη χώρα έξω από τον κύκλο της παρακμής. "Δεν έχει σημασία σε ποια μεριά του εμφυλίου ήταν οι παππούδες μας ή σε ποια νεολαία ανήκαν κάποιοι. Αυτά που μας ενώνουν είναι σήμερα πολλά", ανέφερε.

  Ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε στο μεγάλο κάδρο της δημιουργίας της νέας Νέας Δημοκρατίας τις έννοιες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. "Ελευθερία σημαίνει απελευθέρωση της δημιουργικότητας. Ελευθερία σημαίνει και ασφάλεια. Ελευθερία σημαίνει και ευκαιρίες για τους πολλούς. Για όλους τους Έλληνες να διεκδικούν με ίσους όρους όσα θέλουν στη ζωή τους. Ελευθερία δε σημαίνει ασυδοσία. Η αλληλεγγύη είναι η δεύτερη αρχή μας. Η προστασία των αδυνάτων είναι η απόλυτη δέσμευση μας. Δε θα εκχωρήσουμε στην Αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας μόνο όταν ένα φτωχό παιδί, μονογονεϊκής οικογένειας, θα μπορεί να πράξει όλα όσα ονειρεύεται. Πρώτο άρθρο μας είναι να μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Δεύτερο άρθρο μας είναι πως εμείς θα λέμε πάντα την αλήθεια στο λαό. Σήμερα υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία αλήθειας με όλους τους Έλληνες, Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά τα ψέματα των τελευταίων ετών. Το δημαγωγικό λαϊκισμό, τον κρατισμό, τις πελατειακές σχέσεις. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Δε μπορεί οι ιδεοληψίες που απέτυχαν σε όλο τον κόσμο, εδώ να παραμένουν ισχυρές", επεσήμανε.

  -Ολομέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση.

  Εστιάζοντας τις αναφορές του στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμύτατη και εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα κυβερνητικό σχήμα που ορίζεται από τυχοδιωκτισμό και η ανικανότητα και έχει οδηγήσει τη χώρα σε συλλογική κατάθλιψη. "Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία. Το επίπεδο ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών πέφτει συνέχεια. Η πίτα της οικονομίας συρρικνώνεται. Οι νέοι ψάχνονται πως να φύγουν από τη χώρα. Εταιρείες και μαγαζιά κλείνουν. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση. Ηλικιωμένοι στέκονται στις ουρές της ντροπής για να τους εξετάσει ένας γιατρός ή να τους γράψει τα φάρμακα τους.  Τα σχολεία μας κάθε μέρα υποβαθμίζονται. Η κυβέρνηση τα έχει βάλει και με την δημόσια και με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Διακατέχεται από ένα αίσθημα εθνικής αποτυχίας. Βουλιάζει σε μια ασφυκτική μοιρολατρία που πνίγει κάθε δημιουργική διάθεση. Είναι άδικο…Και τους  τελευταίους μήνες δίπλα στην οικονομική κρίση βιώνουμε την πρωτοφανή απουσία του κράτους από εκεί που πρέπει να είναι παρόν. Πως θα μπορούσε κανείς ποτέ να φανταστεί ότι αστυνομικές δυνάμεις γειτονικής χώρας θα επεμβαίνουν στην Ελλάδα του 2016; Πως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζητάμε να αναπτυχθεί δύναμη του ΝΑΤΟ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει τις τρύπιες βάρκες των διακινητών του θανάτου; Οι ευθύνες και οι παραλείψεις για όλα αυτά είναι εγκληματικές", ανέφερε.

  -Το ορόσημο του 2021.

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σε περιστάσεις βαθιών κρίσεων και εθνικών διλημμάτων οι κυβερνήσεις μόνες τους δεν αρκούν, όσο ικανές κι αν είναι. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι συμμετοχή και υποστήριξη της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας των πολιτών.

  "Η πατρίδα μας έχει περάσει πολύ πιο άσχημες καταστάσεις: πολέμους, πείνα, δυστυχίες, καταστροφές, εμφύλιο πόλεμο και άντεξε. Άντεξαν οι Έλληνες. Οδήγησαν τη χώρα στον πυρήνα της προηγμένης Ευρώπης. Το ίδιο καλούμαστε να πράξουμε και τώρα. Οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, ο απόδημος ελληνισμός μας, μεγαλουργεί.  Έχει έρθει η ώρα να συμπεριλάβουμε και αυτούς στην εθνική προσπάθεια να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία της χώρας μας. Στον ατομικό μας απολογισμό του 2021 όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην εκκίνηση της νέας μεταπολίτευσης θα αισθανθούμε βαθιά ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια. Όσοι μείνουν απ’ έξω από τη βάρκα της προόδου ή, ακόμα χειρότερα, κωπηλατήσουν ανάποδα – είναι βέβαιο – θα αισθανθούν ισχυρές τύψεις. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ατομικής απόφασης. Στη βάρκα της προόδου ή έξω από αυτήν; Και όταν θα κοιτάξετε πίσω, θα μπορείτε να πείτε και εσείς.  Ναι, ήμουν και εγώ μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Εγκατέλειψα την ασφάλεια του καναπέ, της εύκολης εξ αποστάσεως κριτικής, και ένωσα τις δυνάμεις σε ένα μεγάλο κύμα δημιουργικής ανατροπής. Γιατί στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, το βασικό δίλημμα είναι: στασιμότητα και οπισθοδρόμηση ή νέο ξεκίνημα προς τα μπρος; Φτωχοποίηση, ισοπεδωτισμός προς τα κάτω, κομματικό κράτος, πόλωση και κοινωνικός διχασμός ή ανάπτυξη, αξιοκρατία, επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις; Θέλουμε μια Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης ή μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον πυρήνα της; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα σήμερα για τη χώρα. Είμαι βέβαιος για την απόφασή σας. Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων είναι έτοιμοι να κωπηλατήσουν μαζί μας ως την έξοδο και τη δικαίωση", είπε.

  -Αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς.

  Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στους πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργούς. Παρόντων των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε το έργο και τη συμβολή τους.

  "Σήμερα έχουμε το προνόμιο να είναι ανάμεσά μας τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, τρεις πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι του κόμματος μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό. Που έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ενώνοντας τους Έλληνες. Που προώθησε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέλαβε πολιτικό κόστος, αμφισβητήθηκε, αλλά έχει τη μεγάλη χαρά να βλέπει τις ιδέες του να δικαιώνονται  και τη μεγάλη συμβολή του να αναγνωρίζεται. Είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως Οννεδίτης. Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής. Είναι μαζί μας ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Που βρέθηκε, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην τυχοδιωκτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση υλοποιώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός. Είναι οι ηγέτες που διαδέχτηκαν άξιους προέδρους της παράταξης μας. Τον πρωθυπουργό της ευπρέπειας Γεώργιο Ράλλη, τον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ, τον δυναμικό Μιλτιάδη Έβερτ. Και είναι βέβαια μαζί μας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ανέλαβε την πορεία του κόμματος σε μια κρίσιμη στιγμή. Κράτησε την παράταξη ενωμένη και όρθια σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας. Του είμαστε ευγνώμονες", τόνισε.

  * Διαβάστε ακόμη:

  Juncker: Περιμένουμε πολλά από τον Κ. Μητσοτάκη

  ΣΥΡΙΖΑ: "Το οξυγόνο δεν μπορεί να προέλθει από τις ίδιες πολιτικές που έπνιξαν τη χώρα"

  - Μ. Βαρβιτσιώτης: Σήμερα βάζουμε τάξη στο σπίτι μας - αύριο στην Ελλάδα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ