Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Φεβ-2016 20:04

  Τσίπρας σε Γεννηματά: "Ίσως" για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

  Τσίπρας σε Γεννηματά: "Ίσως" για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.46

  Των Νίκης Ζορμπά - Δημήτρη Γκάτσιου

  Θετικά βλέπει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. 

  Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας είπε στην κ. Γεννηματά πως αυτή τη στιγμή δε συντρέχει λόγος για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και θα επανεξετάσει την πρόταση, πέριξ της 7ης Μαρτίου, ήτοι λίγο πριν ή λίγο μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

  Συγκεκριμένα, στην κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται πως: 

  "Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα. Γεννηματά, έπειτα από δική της πρωτοβουλία. Η κα Γεννηματά ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το αίτημα το οποίο υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ο Πρωθυπουργός της απάντησε ότι δε θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν συντρέχουν λόγοι,  αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου".

  Νωρίτερα πάντως, το Capital.gr  μετέδιδε πως σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη Ο πρωθυπουργός, κατά την επικοινωνία του με την κ. Γεννηματά, της δήλωσε πως βλέπει θετικά την πρότασή της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με την ημερομηνία να κλειδώνει λίγες ημέρες πριν ή λίγες ημέρες μετά την 7η Μαρτίου. Σημειώνεται πως θετικά απέναντι σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον κ. Παυλόπουλο, στάθηκε χθες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως θα δώσει το "παρών”. 

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε συνάντηση Πολιτικών Αρχηγών για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

  "Είμαι πάντα στη διάθεσή σας και στη διάθεση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης", ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι "οι κανόνες, με βάση τους οποίους συγκαλείται αυτή η σύσκεψη, είναι γνωστοί. Θεωρώ ότι και ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων του Τόπου θα συνεννοηθείτε μαζί του και, εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διάθεσή σας για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του Τόπου, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. Μας αναλογεί εδώ - και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε σήμερα και δεν μεγαλοπιανόμαστε, είναι αλήθεια – το να υπερασπιζόμαστε, άσχετα αν ορισμένοι άλλοι Λαοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ακόμα και το μέλλον της Ευρώπης".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ