Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2015 09:14

  Πρωτοφανής επίθεση Χρήστου Σπίρτζη προς δημοσιογράφο

  Πρωτοφανής επίθεση Χρήστου Σπίρτζη προς δημοσιογράφο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εάν είχατε άδεια άσκησης, θα σας την παίρναμε". Αυτή ήταν η πρωτοφανής απάντηση του πρώην υπουργού Υποδομών και υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη προς δημοσιογράφο που ζήτησε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου σε μέσα ενημέρωσης της Χίου, την τοποθέτησή του για την υπόθεση Φλαμπουράρη.

  "Είστε δημοσιογράφος; Εάν είχατε άδεια άσκησης θα σας την παίρναμε" απάντησε με μειωτικό ύφος ο Χρήστος Σπίρτζης (βίντεο-30ο λεπτό).

  Επιχειρώντας να ανασκευάσει τα όσα είπε, ο πρώην υπουργός Υποδομών, σχολίασε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ανέλαβε η εταιρεία του Χρήστου Φλαμπουράρη δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Υποδομών. Σχολίασε δε ότι η μη υπαγωγή των έργων της Περιφέρειας στη δικαιοδοσία του υπουργείου Υποδομών, αποτελεί επιλογή "του προηγούμενου πολιτικού συστήματος για να υπάρχει το πλήρες χάος στη χώρα". Και, μάλλον, λησμόνησε ότι από τον Φεβρουάριο έως σήμερα. ο ίδιος- με τον Γ.Σταθάκη- κρατούσε το τιμόνι του υπουργείου Υποδομών και συνεπώς θα μπορούσε, κάλλιστα, εάν επιθυμούσε, να αλλάξει το στρεβλό αυτό καθεστώς.

  Σε μία ακόμη δημοσιογράφο που...τόλμησε να τον ρωτήσει τι θα γίνει με τα έργα που έχουν "παγώσει" στην Χίο λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης που προκάλεσε η αλυσιτελής διαπραγμάτευση της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές, ο κ. Σπίρτζης υπήρξε εξίσου...ευθύς.

  "Δεν είναι λίγο τρελό αυτό που μου λέτε; Ότι αυτά τα έργα έχουν κολλήσει, είναι ημιτελή, σαπίζουν [...] Αλλιώς το Φεβρουάριο θα είχε τελειώσει κατά την γνώμη σας, έτσι (σημ.: έργο που εκτελούνταν στην Χίο); Θα το κρίνει ο ελληνικός λαός" σχολίασε (βίντεο - 36:52).

  Πρόκειται, ίσως, για σπανιότητα: πρώην υπουργός-υποψήφιος πολιτευτής, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συνέντευξης να απευθύνει τον λόγο σε δημοσιογράφους με ερειστικό και μειωτικό ύφος και να απειλεί και με αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος (που δεν υπάρχει στο δημοσιογραφικό κλάδο).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ