Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2015 09:16

  Ούτε νόμιμη ούτε ηθική η συμμετοχή Φλαμπουράρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

  Ούτε νόμιμη ούτε ηθική η συμμετοχή Φλαμπουράρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.37

  Σάλος έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό - πλην ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καμώνεται πως τίποτα περίεργο δεν συμβαίνει- με την αποκάλυψη ότι ο τέως Υπουργός Επικρατείας και νυν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας, διατηρεί μετοχές σε εταιρεία η οποία στις 20 Μαΐου, όταν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός δόξη και τιμή, έκανε bussiness με το Δημόσιο και ειδικώς με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  Στην Κουμουνδούρου η αμηχανία είναι έκδηλη και εκφράζεται - ω του θαύματος- δια της επιθετικής επιμονής πως "δεν τρέχει τίποτα".

  Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει ψηλά τη σημαία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής (των άλλων), υποστέλλει στη δική του αυλή τα "ζιζάνια" που έχουν φυτρώσει από μήνες.

  Ο μέντορας του τέως Πρωθυπουργού και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Αθήνας άλλωστε αντιμετωπίζει μείζον πολιτικό αλλά και νομικό ζήτημα εκλογιμότητας κατόπιν της αποκάλυψης από το Πρώτο Θέμα των δραστηριοτήτων του.

  Κατά τον Στ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, ο Α. φλαμπουράρης, δεν είναι ο μόνος καθώς ισχυρίζεται πως και άλλοι συγγενείς τε και φίλοι του Α. Τσίπρα έχουν εμπλακεί με δουλειές του Δημοσίου.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τόνισε ο Συνταγματολόγος και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, εάν ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε μέτοχος της εταιρείας η οποία ανέλαβε την εκπόνηση έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την περίοδο κατά την οποία διατελούσε και υπουργός, τότε καταρχήν η σύμβαση της εταιρείας με το Δημόσιο είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

   Παραλλήλως, ούτε τη βουλευτική του έδρα είναι νόμιμο ( πέραν από ανήθικο) να κρατήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα είναι βουλευτής, καθώς στο άρθρο 57 του Συντάγματος, περιγράφεται αναλυτικά πως:

   "Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα η την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, εταίρου, ή μετόχου ή διοικητή, ή διαχειριστή ή μέλους του Δ.Σ ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών της επιχείρησης η οποία …αναλαμβάνει μελέτες ή προμήθειες ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα".

  Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται μάλιστα πως: "Βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό όπως ο νόμος ορίζει".

  Με λόγια απλά, εάν ο Α. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός την ίδια περίοδο κατά την οποία παρέμενε και μέτοχος της εταιρείας, τότε όχι απλώς ακυρώνεται η σύμβαση της εταιρείας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά ο ίδιος θα διωχθεί ποινικά βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

  Τα ερωτήματα που καλείται πλέον να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένα και αμείλικτα:

  1. Είναι νόμιμο ή μήπως είναι ηθικό υπουργός της Κυβέρνησης και δη κορυφαίος να κάνει bussiness με το Δημόσιο δια ίδιον (και μάλιστα μεγάλο) όφελος;

  2. Υπάρχει ή δεν υπάρχει πολιτικό θέμα μετά τις αποκαλύψεις για τις παράλληλες δραστηριότητες του υπουργού του;

  3. Θα τον απομακρύνει από τη λίστα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη;

  Τελευταίο αλλά ουχί έσχατο: Τη διαπλοκή, στην οποία έχει κηρύξει ο τέως Πρωθυπουργός "ιερό πόλεμο", με ποιον θα την πατάξει, με τον Α. Φλαμπουράρη;

  Α. Φλαμπουράρης: Είμαι κοινός θνητός

  Στο μεταξύ ο ίδιος ο τ. Υπουργός δήλωσε σήμερα: "Δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας κοινός θνητός".

  Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

  Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

  Μίλησε τέλος για προσπάθεια σπίλωσής του και εμμέσως της Αριστεράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ