Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Αυγ-2015 15:30

  ΥΠΑΠΕΝ: Το ΣτΕ ακυρώνει προγενέστερη πράξη του Π.Λαφαζάνη - Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που καθιστά άκυρη την ενέργεια Σκουρλέτη για την ανάκληση των τεχνικών μελετών του έργου.

  Σημειώνει όμως, ότι η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την από 28 Απριλίου πράξη του τότε υπουργού ΠΑΠΕΝ "δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας”.

  Ωστόσο, το αρμόδιο υπουργείο παραλείπει να αναφέρει ότι η από 28 Απριλίου πράξη του Π.Λαφαζάνη αποτελεί τη βάση για την ανάκληση των τεχνικών μελετών από τον Π.Σκουρλέτη.

  Η ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ

  "Η υπ’ αριθ. 3191/15 απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του Υ.Π.Α.Π.Ε.Ν. περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας.

  Με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε Υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

  Το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ., δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων.

  Διαβεβαιώνει, ωστόσο, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος”. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ