Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 14-Αυγ-2015 08:12

    Μεϊμαράκης: Δε θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09:37

    "Το κοινοβούλιο σήμερα εκβιάζεται. Θα μου πει ο πρωθυπουργός κι εσείς το είχατε κάνει. Ναι και κριθήκαμε σκληρά στις 25 Ιανουαρίου" δήλωσε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως ορθώς προσπάθησε η πρόεδρος της Βουλής να υπερασπιστεί αυτά που υπερασπίστηκε, τόνισε όμως πως δημιουργεί θεσμικό πρόβλημα αλλά κάποιος την πρότεινε. "Η εικόνα σήμερα δεν είναι μόνο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής αλλά και της χώρας. Ε δε θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα" τόνισε και συμπλήρωσε: "Είναι σουρεαλιστική η εικόνα που παρουσιάζετε.  Ο πρωθυπουργός δίνει την εικόνα του καλού παιδιού που μάχεται και φταίνε όλοι οι άλλοι. Όλες οι επιλογές είναι δικές σας. Πάτε στους Ευρωπαίους, φταίνε οι Ευρωπαίοι. Εσείς τελικά που φταίτε; Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς". 

    Μεταξύ άλλων τόνισε: Απαιτούμε να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Εάν αποφασίσετε ή όχι εκλογές είναι δικό σας θέμα. Οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω. Αν πάτε να παραιτηθείτε στον πρόεδρο της δημοκρατίας, θα χάσουμε δύο με δυόμισι μήνες. 

    Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, τονίζοντας όμως πως το πρόβλημα στην οικονομία θα είναι μεγάλο και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να επαναφέρει τη σταθερότητα της χώρας. 

    Προειδοποίησε ωστόσο όσον αφορά τις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου δηλώνοντας "Μη μας θεωρείτε δεδομένους… Ως εδώ."

    "Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Δεν είστε κυβερνήτης. Έπρεπε να είστε εδώ στο μπάχαλο το πρωινό, το μπάχαλο το απογευματινό.  Δε μας αξίζει αυτή η εικόνα. Αλήθεια όταν σας ψήφισαν οι πολίτες αυτά περίμεναν ή μήπως περίμεναν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

    Επίσης, ανέφερε πως Η Ν.Δ φτιάχνει ομάδες εργασίας επεξεργασίας του μνημονίου και πρόσθεσε πως θα παρουσιάσουν το σχέδιο τους στη ΔΕΘ. 

    "Θα ασχοληθούμε με το φορολογικό, δε θα επιτρέψουμε τη διατήρηση του κράτους Κατρούγκαλου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα στην Ευρώπη που είναι ανταγωνιστικά που θέλουν να καταστρέψουν τα δικά μας προϊόντα, όπως στο γάλα" σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. 

    "Πάμε σε εκλογές αν θέλετε γιατί ο λαός έχει καταλάβει. Αν πιστεύετε ότι αυτή είναι η λύση η Ν.Δ είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της" τόνισε μεταξύ άλλων. 

    "Ή θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας ή θα βρείτε άλλη λύση"

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποσαφήνισε ότι δεν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα εκλογές αλλά να σταθεροποιήσει το κλίμα.

    Ανέφερε ότι υπουργοί όπως ο κ. Βούτσης και η κα Γεροβασίλη έχουν μιλήσει για εκλογές σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "Ή θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας μαζεύοντας τους υπουργούς σας και την πρόεδρο της Βουλής ή θα βρείτε άλλη λύση".

    Πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει λύση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό το σκηνικό δεν πάει με την ανησυχία για τον αριθμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαφοροποιηθούν.

    "Δεν θέλω να συμβάλω στην αποσταθεροποίηση. Από Δευτέρα αυτό το σκηνικό τέρμα. Δεν πάει. Αν θέλετε ψηφίστε. Δεν θα ψηφίσετε...ρίξτε τον. Αλλό αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να τα έχετε μόνα ζυγά", συνέχισε μιλώντας προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης ανέφερε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλλει εκλογές.

    "Αν μπορούσαμε, ειδικά σήμερα που υπογράψατε το μνημόνιο εσείς και ο κ. Καμμένος, θα τις κάναμε αμέσως", συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ