Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Ιουλ-2015 12:24

  Γ. Μπαλάφας: "Βρήκαμε παγόβουνο μπροστά μας"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   "Βρήκαμε παγόβουνο μπροστά μας και αναγκαστήκαμε σε τακτική υποχώρηση" παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας.

  "Υπάρχουν τμήματα του προγραμματικού μας οπλοστασίου που υλοποιήσαμε, και θα υλοποιήσουμε, και ζητήματα που εκφράζουν θέσεις που δεν είναι δικές μας... Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτές τις υποχωρήσεις για να αποφύγουμε το χειρότερο" εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το skai.gr.

  "Δεν υπάρχουν πια ουρές στις τράπεζες το τελευταίο τριήμερο ή είναι ελάχιστες" πρόσθεσε, προσδιορίζοντας ως αιτία την αύξηση του ELA στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ.

  "Θα αγωνιστούμε πολλά από αυτά τα μέτρα να ξεπεραστούν, σημαντικό κλειδί σε αυτό είναι ότι τίθεται η υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους και τα σταδιακά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή" πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής παρακαταθήκη της σκληρής διαπραγμάτευσης ήταν η διαμόρφωση μετώπου μερικών χωρών της ευρωζώνης που διαφωνούν με τις λογικές της λιτότητας.

  "Απειλούσαμε ορισμένους σκληρούς της Ευρώπης με Κούγκι, με επιστροφή στη δραχμή, κάτι που εύχονταν" δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. "Έχουμε προσχωρήσει κατά το ήμισυ στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε κυβέρνηση" δήλωσε χαριτολογώντας, προσθέτοντας όμως ότι "δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η Ελλάδα υπέστη εθνική ήττα".

  "Πέρυσι τον Απρίλιο βγήκαμε έστω στις αγορές, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εκροή καταθέσεων άνω των 40 δισ. ευρώ, στάση πληρωμών του δημόσιου, μείωση κατά 1/3 και ½ του προγράμματος εκταμιεύσεων του ΕΣΠΑ, επιστροφή στην ύφεση με αναγκαία λήψη βαρύτερων μέτρων, τράπεζες κλείσανε με την οικονομία να οδηγείται σε ελεύθερη πτώση, λόγω τη περήφανης και λεβέντικης διαπραγμάτευσης, το ρωσικό το κινεζικοί χαρτί και το "τσίκεν γκέιμ" πήγε περίπατο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο βουλευτής της ΝΔ παρομοίασε δε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με λογική "Ξανθόπουλου και Μάρθας Βούρτση, ότι τα λαϊκά παιδιά θα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις".

  "Οι άνθρωποι λένε ψέματα και λέγανε ψέματα στις 25 Ιανουαρίου" τόνισε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος για τη διάσταση υποσχέσεων και πράξεων.

  Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η πρόβλεψη 2,5% ανάπτυξη το τρέχον έτος και 3% του 2016. "Εμείς θυσιάσαμε ό,τι είχαμε αυτοί κοιτάνε τις τάσεις τους τα συνέδριά τους" πρόσθεσε. "Ο πρωθυπουργός έφαγε 17 γκολ και ένα δοκάρι και ο κόσμος βλέπει το δοκάρι" σημείωσε δε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ