Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2015 18:03

  Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στα ΜΜΜ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ αριθμός 1293 η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ότι από την 29η Ιουνίου 2015 έως και την 6η Ιουλίου 2015 η μετακίνηση του επιβατικού κοινού με μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ κατ´ εξαίρεση θα γίνεται δωρεάν.

  Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία μπορεί να παραταθεί με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού.

  Με νεότερη απόφαση θα ρυθμιστεί η κάλυψη του προβλεπόμενου ποσοστού επί των κομίστρων που δικαιούται κατά νόμο ο ΟΑΣΑ από το Δημόσιο για το παραπάνω διάστημα.

  Επιπλέον, με άλλη απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Σπίρτζη και Βαρουφάκη και τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, η οποία επικαλείται "την ανάγκη ενίσχυσης της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ανέργων", προβλέπεται ότι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

  "Διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως και σήμερα στους ως άνω εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ. Η απόφαση αυτή θα κυρωθεί με νόμο" αναφέρεται στο ΦΕΚ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020